Κοσσυφοπέδιο: Το PSD δεν θα είναι μέρος της κυβέρνησης

Κοσσυφοπέδιο: Το PSD δεν θα είναι μέρος της κυβέρνησης

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) δεν θα είναι μέρος μιας πιθανής κυβέρνησης μεταξύ LDK-AAK και Nisma, αν και μια τέτοια περίπτωση δεν έχει ακόμη τεθεί, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του PSD, Natyra Kuçi, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση του PSD για αυτόν τον συνασπισμό θα γίνει μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

«Περιμένουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θα μας δίνει την εκτίμηση εάν η απόφαση για σχηματισμό νέας κυβέρνησης είναι συνταγματική. Δε μπορούμε να σχολιάσουμε τον συνασπισμό μέχρι να δούμε το πρόγραμμα σύγκλισης σ αυτόν τον συνασπισμό».

«Μόλις το δούμε, θα αξιολογήσουμε αυτόν τον πιθανό συνασπισμό ή την κυβέρνηση», σημείωσε η Kuçi.

«Όχι, δεν έχουμε λάβει καμία πρόσκληση, αλλά είναι επίσης η θέση του PSD ότι ακόμη και αν λάβουμε πρόσκληση, δεν θα προσχωρήσουμε σε αυτήν την πιθανή κυβέρνηση», δήλωσε η Kuçi.

Εν τω μεταξύ, ο συνασπισμός LDK-AAK-Nisma είναι τα κόμματα που σκοπεύουν να ηγηθούν της χώρας, μετά την πτώση της κυβέρνησης Kurti, η οποία απώλεσε την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, μετά την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από την Δημοκρατική Ένωση του Κοσσυφοπεδίου και ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση στις 25 Μαρτίου./ibna