Η Ελλάδα εισέρχεται στη 2η φάση χαλάρωσης. Χιλιάδες επιστρέφουν στη δουλειά

Η Ελλάδα εισέρχεται στη 2η φάση χαλάρωσης. Χιλιάδες επιστρέφουν στη δουλειά

Η Ελλάδα εισέρχεται στη δεύτερη φάση της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών των μετακινήσεων, που εισήχθησαν τον Μάρτιο για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα, περισσότεροι από 155.000 εργαζόμενοι και 66.000 επιχειρήσεις θα επιστρέψουν στις εργασίες τους, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις επιτρέπεται να ξαναρχίσουν τη λειτουργία των καταστημάτων και των υπηρεσιών τους. Τα περισσότερα καταστήματα λιανικής θα ανοίξουν ξανά, με εξαίρεση τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Επιπλέον, τα Λύκεια της Ελλάδας θα λειτουργήσουν ξανά μόνο για τους μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας. Οι υπόλοιπες τάξεις λυκείου και γυμνασίου θα λειτουργήσουν στις 17 Μαΐου, ενώ τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως την 1η Ιουνίου.

Οι κανόνες αποστασιοποίησης και οι προφυλάξεις ασφαλείας εξακολουθούν να ισχύουν, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς απόστασης, του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά κατάστημα και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ιδιαίτερα στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Εστιατόρια και καφετέριες, καθώς και ξενοδοχεία με άδεια λειτουργίας για 12 μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Ιουνίου.

Οι τοπικές αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης περιγράφουν την επανέναρξη της Δευτέρας ως «λυδία λίθος», καθώς η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι μια σημαντική αύξηση στις μολύνσεις από κορωνοϊό θα οδηγήσει στην επανεισαγωγή των περιορισμών.

Την περασμένη εβδομάδα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν την παραβίαση των υπαρχόντων περιορισμών και κανόνων που στοχεύουν να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, από μια μειονότητα ανθρώπων που διοργάνωσαν πάρτι και μαζικές συγκεντρώσεις έξω από μπαρ και πλατείες της πόλης.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις κοινωνικές αποστάσεις.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Κυριακή. Ο συνολικός αριθμός ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα ανέρχεται τώρα σε 2.716.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στα 151 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας 75 ετών. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν πεθάνει αντιμετώπιζαν υποκείμενα προβλήματα υγείας και / ή ήταν άνω των 70 ετών. Ο συνολικός αριθμός των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν υπερβαίνει τα 98.800 / ibna