Αλβανία: Συνολικά 220 Αλβανοί πολίτες επαναπατρίστηκαν από τις ΗΠΑ

Αλβανία: Συνολικά 220 Αλβανοί πολίτες επαναπατρίστηκαν από τις ΗΠΑ

220 Αλβανοί πολίτες επαναπατρίστηκαν συνολικά από τiς ΗΠΑ, με την συνδρομή της Αλβανική Κυβέρνησης, όπως δήλωσε η πρεσβευτής της Αλβανίας στις ΗΠΑ Floreta Luli-Faber.

Όπως ενημέρωσε η πρεσβευτής της Αλβανίας στις ΗΠΑ, στην τελευταία αποστολή επαναπατρισμού, 125 Αλβανοί πολίτες έφυγαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Νέα Υόρκη, ενώ επαναπατρίστηκαν και από άλλες περιοχές όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο, τη Βοστώνη, το Ντάλας, τη Μινεάπολη, το Ντιτρόιτ, το Λας Βέγκας, την Τάμπα, το Μαϊάμι και την Ουάσιγκτον. Ορισμένοι ταξίδεψαν απευθείας στο Λονδίνο κι από εκεί μεταβιβάστηκαν για τα Τίρανα.

«Οργανωμένοι σε ομάδες και σε διαφορετικές ημέρες, σχεδόν όλα τα αιτήματα των πολιτών που παρουσιάστηκαν στην Πρεσβεία της Αλβανίας στην Ουάσιγκτον έχουν ικανοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί και από τα μέσα ενημέρωσης. Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι πολίτες δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω έλλειψης τεκμηρίωσης, οικονομικού κόστους, περιορισμένων αεροπορικών συνδέσεων με τη Νέα Υόρκη, φοιτητών που τις ίδιες αυτές μέρες ήταν στην περίοδο των εξετάσεων ή για άλλους προσωπικούς λόγους. Ευχόμαστε οι κανονικές πτήσεις να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και οι πολίτες να ταξιδεύουν κανονικά με τα εισιτήρια που έχουν προ-κρατηθεί», δήλωσε η Πρέσβης.

Συνεχίζοντας η Floreta Luli-Faber τόνισε ότι η Αλβανική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, συνέταξε ένα λεπτομερές σχέδιο με όλα τα βήματα αυτής της διαδικασίας, τα οποία, λόγω της κατάστασης του COVID-19, αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να πραγματοποιηθούν./ibna