Ελλάδα: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επωφελείται σε έρευνα, από τον χειρισμό της κρίσης Covid-19

Ελλάδα: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επωφελείται σε έρευνα, από τον χειρισμό της κρίσης Covid-19

Δημοσκόπηση της Pulse για το SKAI TV κατέγραψε την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με προβάδισμα 20,5 μονάδων έναντι της Αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 42,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 22%, ακολουθούμενα από το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) με 6%, το Κομμουνιστικό Κόμμα με 5,5% και η Ελληνική Λύση με 4%. Το κόμμα DiEM25 του Γιάννη Βαρουφάκη λαμβάνει 2,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός από το 51% των ερωτηθέντων (2 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου), με το 23% να επιλέγει τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (από 22 μονάδες στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse). Ενώ το 22% απάντησε «κανένας» σε αυτήν την ερώτηση.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να απολαμβάνει υψηλά ποσοστά αποδοχής, σύμφωνα με την έρευνα, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού. Ενώ το 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εξακολουθούν να ανησυχούν για την πανδημία, με τον αριθμό αυτό να μειώνεται από το 78% τον Απρίλιο.

Σε ερώτηση για την αξιολόγηση της κυβέρνησης με βάση τις αποφάσεις και τις ενέργειες που έκανε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 75% δήλωσε ότι είχε θετική άποψη. Ειδικότερα, το 90% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και το 64% των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί καλά την υγειονομική κρίση.

Όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές, η έρευνα έδειξε ότι περισσότεροι από τους 5 στους 10 Έλληνες έχουν επηρεαστεί οικονομικά από την πανδημία «σημαντικά» ή «πάρα πολύ», ενώ το 19% δήλωσε ότι επηρεάστηκε «μέτρια». Μόνο το 23% είπε ότι ο αντίκτυπος στην οικονομική τους κατάσταση ήταν «ελάχιστος» ή «μικρός».

Επιπλέον, το 66% των ερωτηθέντων αναμένουν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους θα επηρεαστεί «πολύ» ή «σημαντικά» τους επόμενους μήνες. 15% τοις εκατό αναμένουν ότι τα οικονομικά των νοικοκυριών τους θα επηρεαστούν «μέτρια», ενώ μόλις το 13% αναμένει «ελάχιστο» ή «μικρό» αντίκτυπο./ibna