Βόρεια Μακεδονία: Τιμήθηκε η Ημέρα στης Αστυνομίας

Βόρεια Μακεδονία: Τιμήθηκε η Ημέρα στης Αστυνομίας

Η ημέρα της Αστυνομίας τιμήθηκε σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία με ασκήσεις επίδειξης από τις Ειδικές Μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους υπαλλήλους Υγείας για την συνεισφορά τους καθώς και σε εκπροσώπους του Διπλωματικού Σώματος. Επίσης απότισαν φόρο τιμής στο μνημείο των πεσόντων υπερασπιστών με την απόθεση λουλουδιών στο Αστυνομικό Κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών “Gjorce Petrov”.

Οι συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις, φορούσαν προστατευτικές μάσκες λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τον Υπουργό Εσωτερικών να απευθύνει λόγο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Nake Chulev σημείωσε ότι οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις γίνονται σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από ότι τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που δίνει μια σαφή εικόνα για τη σημασία και το ρόλο της αστυνομίας σε καταστάσεις κρίσεις, όπως στην τρέχουσα πανδημία του κορωνοϊού.

«Η αποδεδειγμένη οργάνωση, η εκπλήρωση του καθήκοντος, η νομική πειθαρχία και η θυσία όλων των μελών του Υπουργείου Εσωτερικών, στην εκπλήρωση όλων των δεδομένων υποχρεώσεων και καθηκόντων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κυρίως – στη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής ως ανεκτίμητης αξίας οποιασδήποτε κοινωνίας, είναι ένας σαφής δείκτης, για τις δυνατότητες και την αξιοπιστία της αστυνομίας της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε ο Chulev σήμερα./ibna