Β-Ε: Διεξαγωγή Τοπικών Εκλογών πιθανότατα στις 4 Οκτωβρίου

Β-Ε: Διεξαγωγή Τοπικών Εκλογών πιθανότατα στις 4 Οκτωβρίου

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης εξέδωσε σήμερα ομόφωνα απόφαση για την κήρυξη και διεξαγωγή των Τοπικών Εκλογών 2020, οι οποίες πιθανότατα θα διεξαχθούν φέτος την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου.

Η απόφαση σύγκλησης και διεξαγωγής Τοπικών Εκλογών το 2020 προβλέπει άμεσες εκλογές σε 64 δημοτικά συμβούλια της Ομοσπονδίας της Β-Ε, 56 δημοτικές συνελεύσεις στη Δημοκρατία Σρπσκα, 120 δημαρχεία στη Β-Ε, 14 δημοτικά συμβούλια στην Ομοσπονδία της Β-Ε, επτά κοινοβούλια στην RS, 22 δημαρχεία στη Β-Ε, καθώς και στην Επαρχιακή Συνέλευση του Brčko.

Οι εκλογές για τους συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μόσταρ θα κληθούν μόλις εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Εκτός από αυτήν την απόφαση, η ΚΕΠ της Β-Ε δεν θα εκδώσει περαιτέρω οδηγίες σχετικά με τις προθεσμίες και τη σειρά των εκλογικών δραστηριοτήτων για τις τοπικές εκλογές 2020, καθώς αυτές θα εγκριθούν μετά την εξασφάλιση των πόρων για τη διεκπεραίωση των τοπικών εκλογών 2020, μετά την αξιολόγηση των αποφάσεων των αρχών της Β-Ε σχετικά με την κατάσταση της επιδημίας COVID-19.

Εγκρίθηκε επίσης η απόφαση για τη κατάρτιση μητρώου κεντρικών ψηφοφόρων με το καθεστώς ξεκινώντας από τις 6 Μαΐου 2020 στις 24:00.

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο Μητρώο Κεντρικών Ψηφοφόρων ανέρχεται στους 3.374.364, συμπεριλαμβανομένων των 100.474 ψηφοφόρων από την Πόλη του Μόσταρ. /ibna