Κροατία: Η ποδοσφαιρική δραστηριότητα θα ξαναρχίσει στα τέλη Μαΐου

Κροατία: Η ποδοσφαιρική δραστηριότητα θα ξαναρχίσει στα τέλη Μαΐου

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κροατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (HNS) αποφάσισε ότι η ποδοσφαιρική σεζόν θα συνεχιστεί στις 30 Μαΐου, αφού είχε διακοπεί τον Μάρτιο λόγω του COVID-19.

Η HNS ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού, Tomislav Druisak και εκπροσώπους του Κροατικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, προτάθηκαν ημερομηνίες για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων στον αθλητικό τομέα. Έτσι, τα χαλαρομένα μέτρα σχετικά με τις προπονητικές διαδικασίες ισχύουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ οι διαγωνισμοί θα συνεχιστούν στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, η τελική έγκριση για την επανάληψη του διαγωνισμού μετά από σύσταση του HZJZ θα δοθεί από την Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας.

Αναμένοντας την επιβεβαίωση των προτεινόμενων ημερομηνιών από την έδρα πολιτικής προστασίας, η εκτελεστική επιτροπή της HNS αντέστρεψε την απόφασή της για τις 7 Απριλίου 2020 και αποφάσισε ότι η ποδοσφαιρική σεζόν θα συνεχιστεί στις 30 και 31 Μαΐου με τους ημιτελικούς του κυπέλλου της Κροατίας και στις 6 Ιουνίου με τη συνέχιση της Telecom First League. Όλοι οι αγώνες θα παιχτούν χωρίς την παρουσία θεατών.

Ο τελικός του Κροατικού Κυπέλλου, σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο, θα διεξαχθεί την 1η Αυγούστου.

Η δεύτερη και Τρίτη κατηγορία του κροατικού πρωταθλήματος και άλλα δευτερεύοντα πρωταθλήματα δεν θα συνεχιστούν για τη σεζόν 2019/20, όπως και οι αγώνες σε όλες τις νεότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα λάβει στη συνέχεια αποφάσεις σχετικά με την ενδεχόμενη συνέχιση των αγώνων σε άλλα πρωταθλήματα, καθώς και άλλες απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με όλους τους διαγωνισμούς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της κροατική ομοσπονδίας, και θα ενημερώσει αμέσως τους συλλόγους και το κοινό./ibna