Σερβία: Να επιστρέψουμε την εντολή στους πολίτες για να αποφασίσουν σε ποιους θα την δώσουν δήλωσε η Brnabić

Σερβία: Να επιστρέψουμε την εντολή στους πολίτες για να αποφασίσουν σε ποιους θα την δώσουν δήλωσε η Brnabić

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Κοινοβουλίου το βράδυ της Τετάρτη ότι οι ημερομηνίες των εκλογών δεν μπορούν να είναι αυθαίρετες και ότι δεν εξαρτώνται από το αν κάποιος τις θέλει αργά ή γρήγορα, δηλώνοντας ότι οι εκλογές είναι τακτικές και ότι στους πολίτες πρέπει να επιστραφούν οι εντολές τους.

«Οι εντολές που έχετε πάρει ως βουλευτές, και εγώ ως πρωθυπουργός, και το υπουργικό συμβούλιο μου, είναι οι εντολές των πολιτών της Σερβίας και είναι υποχρέωσή μας να τους τις επιστρέψουμε, και για τους πολίτες υποχρέωση να αποφασίσουν σε ποιον θα τις δώσουν ξανά. Πρόκειται για τακτικές εκλογές, είχατε χρόνο να ετοιμαστείτε. Πρέπει να επιστρέψουμε τις εντολές στους πολίτες, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν σε ποιον θα τους δώσουν περαιτέρω» είπε η Brnabić στους βουλευτές.

Οι κοινοβουλευτικές και τοπικές εκλογές στη Σερβία θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Ιουνίου, όπως αποφασίστηκε στις 4 Μαΐου μετά τη συνάντηση του Προέδρου Aleksandar Vucic με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Οι εκλογές είχαν αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 26 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της επιδημίας του COVID-19./ibna