Σερβία: Ψηφίστηκε η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Σερβία: Ψηφίστηκε η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Το Σερβικό Κοινοβούλιο μετά την ολοήμερη συζήτηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη ψήφισε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Στην ψηφοφορία 155 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ένας βουλευτής απείχε κι ένας ήταν απών.

Οι βουλευτές ενέκριναν επίσης το νόμο για την ισχύ του κανονισμού, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση της Σερβίας, με τη συν-υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ο οποίος επιβεβαιώθηκε από την Εθνοσυνέλευση.

Έντεκα διατάγματα που ήταν σε ισχύ κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταργήθηκαν τα οποία αφορούσαν στην οργάνωση της εργασίας, μέρος των φορολογικών μέτρων, τις μορφές χρέους και τη συμμετοχή σε ποινικές διαδικασίες.

Στις 11 Μαΐου, οι αρμόδιες εκλογικές επιτροπές θα εκδώσουν αποφάσεις σχετικά με τη συνέχιση των εκλογικών δραστηριοτήτων.

Παρότι άρθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ορισμένα μέτρα που έχουν ληφθεί στις 15 Μαρτίου με την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του κορωνοϊού θα συνεχίσουν να ισχύουν στη Σερβία./ibna