21 κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα- παραβιάζονται οι εναπομείναντες περιορισμοί από μικρή μειοψηφία

21 κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα- παραβιάζονται οι εναπομείναντες περιορισμοί από μικρή μειοψηφία

Το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδος ανακοίνωσε 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού την Τετάρτη, 11 εκ των οποίων εμφανίστηκαν σε στρατιωτική ιατρική εγκατάσταση. Ο συνολικός αριθμός ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα ανέρχεται τώρα σε 2.663.

Μετά τον θάνατο ενός ασθενούς την Τετάρτη, 147 άτομα έχουν καταλήξει από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη. Όλοι εκτός από 40 είναι άνδρες. Η συντριπτική πλειονότητα (93%) αντιμετώπιζε υποκείμενα προβλήματα υγείας ή / και ήταν άνω των 70 ετών.

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο, 36 ασθενείς βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Η συντριπτική πλειονότητα (97%) αντιμετωπίζει υποκείμενα προβλήματα υγείας και / ή είναι άνω των 70 ετών.

Μέχρι σήμερα, 82 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ συνολικά. Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν υπερβαίνει τις 87.052, ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε στους πολίτες την ανάγκη να επιδείξουν συλλογική υπευθυνότητα και να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες που έχουν τεθεί στη δεύτερη φάση της πανδημίας. Επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις και επέβαλε πρόστιμα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μετά από παραβιάσεις των κανόνων σχετικά με επιχειρήσεις φαγητού σε πακέτο.

Ο Υπουργός αποκάλυψε ότι ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στο βόρειο τμήμα της Αθήνας, όπου διοργανώθηκε πάρτι από περίπου 400 άτομα την Τρίτη το βράδυ, κατά παράβαση των περιορισμών για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Υπουργός διέταξε να κλείσει η πλατεία το βράδυ, για να αποφευχθούν μαζικές συγκεντρώσεις. Περίπου 100 άτομα αγνόησαν την απόφαση την Τετάρτη το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι κατά της παρουσίας της αστυνομίας και ότι δεν τους επιτρέπεται να κοινωνικοποιηθούν.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τέτοια περιστατικά από την μερική άρση των περιορισμών στις 4 Μαΐου έχουν προκαλέσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει τυχόν σχέδια για τερματισμό της αναστολής των επιχειρήσεων μπαρ και εστιατορίων πριν από την 1η Ιουνίου./ibna