Κύπρος: Εκστρατεία «Smoke Free Cyprus» από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων

Κύπρος: Εκστρατεία «Smoke Free Cyprus» από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), ως ο ανώτατος συντονιστικός φορέας της Κύπρου στον τομέα των νόμιμων και παράνομων ουσιών εξάρτησης και της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, ενώνει τις δυνάμεις της με άλλους φορείς, στην προσπάθειά της για έλεγχο και μείωση του καπνίσματος. Αποτέλεσμα αυτής της σύμπτυξης δυνάμεων είναι η εφαρμογή της εκστρατείας «SMOKE FREE CYPRUS» για την Κύπρο. Η εκστρατεία «Smoke Free Cyprus» αποτελεί κοινή δράση της ΑΑΕΚ µε το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, και στοχεύει στη μείωση του καπνίσματος στην Κύπρο.

Όπως καταδεικνύεται από σειρά ερευνών, το κάπνισμα συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες προσβολής από τον ιό COVID-19. Λαμβάνοντας υπόψη και τις ήδη γνωστές βλάβες που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό, η ΑΑΕΚ καλεί όλους να ζητήσουν ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.

Σύμφωνα με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων της Κύπρου, οι στιγμές που διέρχεται ο κόσμος είναι ιστορικές. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν χρειάστηκε να παραμείνουν οι πολίτες σε εθελούσιο περιορισμό για τόσο  μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσα από τις θυσίες του κάθε ενός και την υπευθυνότητα που επιδείχθηκε, έχει ξεκινήσει να φαίνεται μια ακτίδα φωτός. «Επιστρέφοντας δειλά-δειλά στην κανονικότητα μας πριν από την έξαρση της πανδημίας του ιού COVID-19, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διαφυλάξουμε ό,τι με κόπο έχουμε πετύχει, αλλά και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την υγεία μας», σημειώνει στη ανακοίνωση της η ΑΑΕΚ.

Καταλήγοντας η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου στην ανακοίνωση της, καλεί όλους, να δράσουν προστατευτικά για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, ζητώντας την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τον έλεγχο του καπνίσματος και παράλληλα, αγκαλιάζοντας και υποστηρίζοντας την εκστρατεία «Smoke Free Cyprus». Σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Όλοι μαζί μπορούμε να κτίσουμε ένα νέο περιβάλλον καθαρό και απαλλαγμένο από τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος, με το σύνθημα «Μην αφήσεις τον καπνό να σου πάρει την πνοή, επέλεξε να μείνεις Smoke Free!» σημειώνει η ΑΑΕΚ./ibna