Αλβανία: Συνεδρίασε η Επιτροπή για την Εκλογική Μεταρρύθμιση

Αλβανία: Συνεδρίασε η Επιτροπή για την Εκλογική Μεταρρύθμιση

Συνεδρίασε η Ειδική Επιτροπή για την Εκλογική Μεταρρύθμιση στην Αλβανία, μετά από αρκετές εβδομάδες λόγω των περιορισμών από την πανδημία του COVID-19. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Προεδρίας της Εθνοσυνέλευσης.

Οι δύο συμπρόεδροι της Επιτροπής, Damian Gjiknuri και Rudina Hajdari, ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής για την πρόοδο της διαδικασίας της εκλογικής μεταρρύθμισης από την ίδρυση του Πολιτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή της μη κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης έως τις αρχές Μαρτίου όταν οι εργασίες σταμάτησαν λόγω της κατάστασης με τον COVID-19.

Με το πέρας της συνεδρίασης οι δύο συμπρόεδροι Damian Gjiknuri και Rudina Hajdari θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πριν από δύο ημέρες, ο Gjiknuri είχε συνομιλήσει με την Πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα Yuri Kim σχετικά με την πρόοδο της Εκλογικής Μεταρρύθμισης ζητώντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στην προώθηση του διαλόγου.

«Ενημέρωσα την Πρέσβη για την πρόοδο της μέχρι τώρα διαδικασίας της εκλογικής μεταρρύθμισης και κάλεσα τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίξουν και να προωθήσουν την επανάληψη του πολιτικού διαλόγου, τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων και την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης εντός του Ιουνίου», δήλωσε ο Gjiknuri./ibna