Βουλγαρία: Η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι πολιτικό ζήτημα, δήλωσε ο Mutafchiiski

Βουλγαρία: Η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι πολιτικό ζήτημα, δήλωσε ο Mutafchiiski

Η απόφαση άρσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι πολιτικό ζήτημα και δεν μπορώ να το σχολιάσω, δήλωσε σήμερα ο Διευθυντής της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας (ΣΙΑ) και Πρόεδρος της Task Force για τον κορωνοϊό Στρατηγός  Ventsislav Mutafchiiski κατά τη διάρκεια της παραλαβής 6 ασθενοφόρων δωρεά του επιχειρηματία Petar Mandzhukov.

«Εκτός του πλαισίου της εκδήλωσης της δωρεάς, θα είμαι πολύ σύντομος, αυτά είναι πολιτικά ερωτήματα που δεν μπορώ να απαντήσω», δήλωσε ο καθηγητής Mutafchiiski για το ζήτημα της άρσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο Διευθυντής της ΣΙΑ απευθυνόμενος στα μέσα ενημέρωσης για τον δωρητή των ασθενοφόρων Petar Mandzhukov σημείωσε ότι είναι παραδοσιακά ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές του νοσοκομείου.

«Ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που επικοινώνησε όταν εμφανίστηκε η πανδημία του COVID-19, επιθυμώντας να κάνει μια πολύ μεγάλη δωρεά, και όπως μπορείτε να δείτε, είναι ήδη γεγονός”, εξήγησε ο Ventsislav Mutafchiiski.

Οι δύο τους συζήτησαν τι ακριβώς χρειαζόταν το νοσοκομείο. «Πάντα συζητούσαμε για τη δωρεά με τον κ. Mandzhukov, καθοδηγούμενη από μια αρχή – να είναι ένα μακροπρόθεσμο πλεονέκτημα για το Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία», δήλωσε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού κέντρου.

Τα ασθενοφόρα της δωρεάς έχουν εξοπλιστεί με μηχανήματα ανάνηψης της υψηλότερης κατηγορίας με τον Mutafchiiski να εκφράζει την μεγάλη του εκτίμηση για τη δωρεά, καθώς θεωρείται ότι είναι ύψιστης σημασίας ο χειρισμός ενός περιστατικού τα πρώτα δέκα λεπτά και το πως θα αντιμετωπιστεί την πρώτη ώρα.

«Μπορεί να ακολουθηθεί το παράδειγμά μου. Θα ήθελα οι πλούσιοι πολίτες της Βουλγαρίας, που κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τη μαζική ιδιωτικοποίηση και απέκτησαν μεγάλες επιχειρήσεις, να στρέψουν το πρόσωπό τους στην κοινωνία. Αυτό είναι το κύριο μήνυμά μου», δήλωσε ο Petar Mandzhukov και στη συνέχεια παρέδωσε τα έγγραφα για τα έξι ασθενοφόρα./ibna