Σλοβενία: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα μέτρα ασφαλείας

Σλοβενία: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα μέτρα ασφαλείας

Περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα, καθώς τα καταστήματα κάτω των 400μ2 θα ανοίξουν ξανά μαζί με βεράντες μπαρ, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Οι άνθρωποι θα μπορούν ξανά να επισκεφθούν μουσεία, βιβλιοθήκες από αυτήν την εβδομάδα και να πάνε στην εκκλησία. Επιπλέον, οι επαγγελματίες αθλητές θα μπορούν να προπονούνται ξανά.

Παρά τη χαλάρωση των περιορισμών, τα μέτρα ασφαλείας θα εξακολουθούν να ισχύουν. Στην περίπτωση μπαρ και εστιατορίων, αυτό σημαίνει ότι τα τραπέζια θα πρέπει να τακτοποιηθούν κατά τρόπο που να επιτρέπει στους πελάτες να διατηρούν την απόσταση ενός μέτρου. Οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκες ή άλλη προστασία για να πάνε στην τουαλέτα ή να μπουν σε άλλα κλειστά δωμάτια.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να απολυμαίνουν τακτικά και να αερίζουν τις εγκαταστάσεις τους.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες μπαρ, ειδικά στην ακτή, αποφάσισαν να μην ανοίξουν ξανά επειδή εξαρτώνται κυρίως από ξένους επισκέπτες, οπότε το να ανοίξουν τα μαγαζιά τους όπως έχουν τα πράγματα, θα σήμαινε ότι θα είχαν ζημιές.

Τα καταστήματα κάτω των 400m2 θα ανοίξουν ξανά, εκτός από εκείνα στα εμπορικά κέντρα που δεν έχουν δική τους είσοδο.

Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα δέχονται έναν πελάτη κάθε φορά και οι πελάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου. Όσοι εργάζονται στα σαλόνια ομορφιάς θα πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου, προστατευτικό προσώπου και γάντια.

Στις εκκλησίες, οι πιστοί θα πρέπει επίσης να φορούν προστατευτικές μάσκες ή άλλη προστασία και να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρων εάν δεν ζουν στο ίδιο σπίτι.

Οι υπηρεσίες παραγωγής ή επισκευής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, υποδημάτων και δερμάτινων προϊόντων θα είναι επίσης διαθέσιμες, μαζί με υπηρεσίες κοπής, φωτογραφίας, ωρολογοποιίας και φωτοτυπιών. Οι μοδίστρες και οι κοσμηματοπώλες θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους.

Οι κορυφαίοι αθλητές που ανταγωνίζονται σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα θα μπορούν να προπονούνται ξανά αλλά μόνο μεμονωμένα.

Επίσης, ανοίγουν αυτήν την εβδομάδα μουσεία, βιβλιοθήκες και γκαλερί, τα οποία έλαβαν την άδεια της κυβέρνησης να ανοίξουν ξανά πριν από τις διακοπές της Πρωτομαγιάς, αλλά δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για το άνοιγμα.

Οι δημοτικές βιβλιοθήκες θα ανοίξουν ξανά σήμερα, ενώ οι περισσότερες γκαλερί και μουσεία θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη. Ορισμένα βιβλιοπωλεία είναι ήδη ανοιχτά.

Αυτός είναι ο τελευταίος γύρος χαλάρωσης των περιορισμών για τις επιχειρήσεις από τις 19 Απριλίου, όταν άρχισαν να ξαναλειτουργούν εστιατόρια delivery, καταστήματα υλικών, εκθετήρια αυτοκινήτων, πλυντήρια αυτοκινήτων, καταστήματα που πωλούν ποδήλατα, καταστήματα τεχνικών ειδών και επίπλων, στεγνωτήρια, ορισμένα καταστήματα επισκευής και ασφαλιστικοί πράκτορες./ibna