Βουλγαρία: Ανοίγουν με προϋποθέσεις υπαίθρια εστιατόρια και χώροι άθλησης

Βουλγαρία: Ανοίγουν με προϋποθέσεις υπαίθρια εστιατόρια και χώροι άθλησης

Από τις 4 Μαΐου επιτρέπονται στη Βουλγαρία τα ατομικά υπαίθρια αθλήματα, καθώς και το άνοιγμα εστιατορίων και χώρων με βεράντες ή που μπορούν να φιλοξενήσουν επισκέπτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Η χαλάρωση των μέτρων τίθεται σε ισχύ μετά την απόφαση της κυβέρνησης και των Εθνικών Επιχειρησιακών Αρχών ότι είναι καιρός πλέον να αφεθούν οι άνθρωποι σε ατομικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως τένις, τρέξιμο στο πάρκο ή το γήπεδο και πολλά άλλα. Επίσης οι πισίνες αναμένεται να ανοίξουν αλλά με την τήρηση όλων των μέτρων αυστηρής για την απόσταση και την απολύμανση.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Boyko Borissov, όλα τα μέτρα είναι υπέρ της υγείας και της ψυχικής υγείας των ανθρώπων.

Η ικανότητα τήρησης της φυσικής απόστασης και των απολυμάνσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους υπαίθριους χώρους, καθώς και ο εξοπλισμός προστασίας του προσωπικού. Ωστόσο, τα καταστήματα θα πρέπει να αραιώσουν τα τραπεζοκαθίσματα για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Η Δήμαρχος της Σόφιας Yordanka Fandakova, ζήτησε από τους δημάρχους της περιοχής από τη Δευτέρα να δημιουργήσουν έναν οργανισμό για το άνοιγμα μικρών πάρκων στις γειτονιές και των αστικών κήπων, πάντα σε συμμόρφωση σε όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μέτρα για τα καταστήματα:

Έτσι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα επιτρέπονται επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους αγορών (κήποι, βεράντες, κ.λπ.) εστιατορίων, καταστημάτων κατανάλωσης αλκοόλ και καφετεριών, με την επιφύλαξη των ακόλουθων μέτρων κατά της επιδημίας:

– τοποθέτηση των τραπεζιών με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 2,5 μέτρων μεταξύ τους και όχι περισσότερο από τέσσερα άτομα ανά τραπέζι ή ανά οικογένεια ·

– το προσωπικό πρέπει να κάνει χρήση μάσκας προσώπου

– τον καθαρισμό και την απολύμανση των επιφανειών των τραπεζιών και των καρεκλών μετά από κάθε επισκέπτη,

– να υπάρχουν σε εμφανή σημεία συσκευές απολύμανσης για τους επισκέπτες των εγκαταστάσεων.

Μέτρα για μεμονωμένα αθλήματα:

Οι πολίτες μπορούν να ασκηθούν σε τένις, ποδηλασία, αθλήματα στίβου, γκολφ κ.λπ., διατηρώντας παράλληλα απόσταση τουλάχιστον 2,5 μέτρων μεταξύ των μεμονωμένων αθλητών.

Επιτρέπονται επίσης επισκέψεις σε ανεξάρτητα συγκροτήματα κολύμβησης και πισίνες, χωρίς να επιτρέπεται η λειτουργία των παρακείμενων εμπορικών χώρων, με την επιφύλαξη των ακόλουθων αντιεπιδημικών μέτρων:

– διεξαγωγή υποχρεωτικού ελέγχου στην είσοδο, με μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος. Δεν επιτρέπονται άτομα με πυρετό.

– πρόβλεψη συνθηκών για να τηρηθεί η απόσταση των 2,5 μέτρων μεταξύ εκείνων που περιμένουν να εισέλθουν ·

– η επεξεργασία και η απολύμανση του νερού στην πισίνα θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τρόπο ώστε να διατηρείται το υπόλοιπο ελεύθερο χλώριο στο νερό 0,4-0,5 mg / l ·

– Τουαλέτες, αποδυτήρια, δοχεία απορριμμάτων, κοινόχρηστοι χώροι, συσκευές, χώροι και άλλες εγκαταστάσεις πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμένονται τουλάχιστον κάθε ώρα.

– παροχή απολυμαντικών, υγρού σαπουνιού και πετσετών μίας χρήσης για χρήση από τους επισκέπτες ·

– χρήση μασκών και γαντιών από το προσωπικό ·

– απολύμανση μετά από κάθε επισκέπτη του χρησιμοποιημένου εξοπλισμού (ομπρέλες, ξαπλώστρες, καρέκλες, ντουλάπες κ.λπ.)

– δημιουργία ενός οργανισμού που θα αποτρέπει τη συγκέντρωση πολλών ανθρώπων σε κοινόχρηστους χώρους (αποδυτήρια και τουαλέτες) ·

– η απόσταση των ξαπλωστρών μεταξύ δύο ομπρελών σε εξωτερικούς χώρους γύρω από τις πισίνες πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 μέτρα και όταν μια ομπρέλα χρησιμοποιείται από περισσότερα από δύο μέλη μιας οικογένειας, τουλάχιστον 8 μέτρα, μία ομπρέλα για χρήση από δύο άτομα ή μέλη της οικογένειας,

– δεν επιτρέπεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων των υδάτινων παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων αυτών για παιδιά./ibna