Βόρεια Μακεδονία: Αρνητικοί στα δεύτερα δείγματα Πρωθυπουργός και Υπουργός Υγείας

Βόρεια Μακεδονία: Αρνητικοί στα δεύτερα δείγματα Πρωθυπουργός και Υπουργός Υγείας

Αρνητικά βρέθηκαν και τα δεύτερα δείγματα του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Oliver Spasovski και του Υπουργού Υγείας Venko Filipce, όπως ανακοίνωσαν σήμερα. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υγείας είχαν τεθεί σε αυτό-απομόνωση μετά τη συνάντηση τους με τον Δήμαρχο του Kumanovo ο οποίος είχε βρεθεί μετά από έλεγχο θετικός στον COVID-19.

Ο Πρωθυπουργός Oliver Spasovski ανακοίνωσε στο Facebook ότι ήταν αρνητικός στο δεύτερο έλεγχο για κορωνοϊό, για τον οποίο έλαβε τα αποτελέσματα σήμερα. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι να σέβονται τα μέτρα και τις συστάσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να σεβόμαστε πλήρως τα μέτρα και τις συστάσεις. Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει στη δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε σύντομα να επαναφέρουμε τη ζωή μας στο φυσιολογικό. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας. Απομένει να δούμε αν τα μέτρα θα ληφθούν με τη δέουσα επιμέλεια. Να φοράμε προστατευτικές μάσκες, να διατηρούμε μια φυσική απόσταση δύο μέτρων, να προστατεύουμε τον εαυτό μας και έτσι να προστατεύουμε τους άλλους.  Όποιος σέβεται τους κανόνες σώζει την υγεία και τη ζωή. Μόνο με κοινή συνεισφορά, θα είναι ευκολότερο και γρηγορότερο για εμάς να κερδίσουμε τη μάχη με το COVID-19, έγραψε ο Spasovski στο προφίλ του στο Facebook.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Venko Filipce ανακοίνωσε ότι υπήρξε αρνητικό το αποτέλεσμα από το δεύτερο έλεγχο για κορωνοϊό. Με το τεστ ο Υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε την αυτό-απομόνωσή των 14 ημερών, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τους επιδημιολόγους δεν διέτρεχε κίνδυνο.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχω εκτελέσει όλα τα καθήκοντά μου σε απομόνωση και έκανα τακτικές διαδικτυακές συναντήσεις με την Επιτροπή για τις μολυσματικές ασθένειες, τους γιατρούς στις εγκαταστάσεις υγείας, τους συναδέλφους της κυβέρνησης και τα μέσα ενημέρωσης και όλα λειτούργησαν άψογα. Από σήμερα, θα συνεχίσω με τον συνηθισμένο τρόπο εργασίας στο Υπουργείο Υγείας. Συνεχίζω να διαχειρίζομαι όλες τις δραστηριότητες του υπουργείου και την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή τους, είπε ο υπουργός Filipce σε επιστολή στα μέσα ενημέρωσης./ibna