Τουρκία: Στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε παροχή υγειονοπμικής βοήθειας

Τουρκία: Στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε παροχή υγειονοπμικής βοήθειας

Με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu εξήρε την χώρα του για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που παρείχε, κατατάσσοντας την Τουρκία στην τρίτη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Τουρκία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής ιατρικής βοήθειας παγκοσμίως, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.

Στο μήνυμα που έγραψε στο Twitter, ο Cavusoglu μοιράστηκε ένα μήνυμα με τα hashtags #StrongTurkey και #HumanitarianForeignPolicy, αναφέροντας τα λόγια του μελετητή του 13ου αιώνα Jalaluddin Rumi, τα οποία εκτυπώθηκαν στα κουτιά με την ιατρική βοήθεια που παραδόθηκε τις ΗΠΑ: «Μετά την απελπισία, υπάρχει περισσότερη ελπίδα και μετά το σκοτάδι, υπάρχει πιο φωτεινότερος ήλιος.»

Στο μήνυμά του, συμπεριέλαβε μια φωτογραφία μεταγωγικού αεροσκάφους με ιατρική βοήθεια από την Τουρκία, λέγοντας: «Εκτός από την παροχή του μεγαλύτερου ποσού ανθρωπιστικής βοήθειας στον κόσμο, η Τουρκία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής ιατρικής βοήθειας παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού».

Ένα τουρκικό μεταγωγικό στρατιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε ιατρικά εφόδια προσγειώθηκε στις ΗΠΑ την Τρίτη για να υποστηρίξει τον αγώνα της χώρας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού καθώς έχει αναφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η ιατρική βοήθεια, που προετοιμάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, περιλάμβανε 500.000 χειρουργικές μάσκες, 4.000 φόρμες, 2.000 λίτρα απολυμαντικού, 1.500 γυαλιά, 400 μάσκες N-95 και 500 ασπίδες προσώπου, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία .

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας έστειλε επίσης ιατρική βοήθεια στην Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, τη Λιβύη και τη Σομαλία./ibna