Σερβία: Συνάντηση Vucic με τον Αμερικανό Πρέσβη

Σερβία: Συνάντηση Vucic με τον Αμερικανό Πρέσβη

Ο Aleksandar Vucic, Πρόεδρος της Σερβίας, συναντήθηκε σήμερα με τον Anthony Godfrey, Πρέσβη των ΗΠΑ στο Βελιγράδι. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, μέτρα για την ανάκαμψη της σερβικής οικονομίας και τη μελλοντική οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Vucic αναφέρθηκε στη συνάντηση στο Instagram δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Προεδρία της Σερβίας με τον Vucic και τον Godfrey να ακολουθούν τους κανόνες προστασίας και φορούσαν μάσκες.

Εξέφρασαν αμοιβαία λύπη για τα θύματα του COVID-19 στις ΗΠΑ και τη Σερβία, καθώς και την ελπίδα ότι τα ληφθέντα προληπτικά μέτρα θα έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της λοίμωξης.

«Φίλοι, όπως η Σερβία και οι ΗΠΑ, βασίζονται ο ένας στον άλλο και σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως η εποχή της πανδημίας – συμφώνησαν Vucic και ο Πρέσβης Godfrey.

Εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρέσβης Godfrey ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Vucic και την κυβέρνηση της Σερβίας που βοήθησαν να επιστρέψουν Αμερικανοί πολίτες στα σπίτια και τις οικογένειές τους, ενώ ο Πρόεδρος Vucic ευχαρίστησε για τη βοήθεια που οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στη Σερβία για την καταπολέμηση του COVID-19.

Ο Vucic ενημέρωσε τον Πρέσβη Godfrey σχετικά με ένα πακέτο μέτρων για την ανάκαμψη της σερβικής οικονομίας από την πανδημία, επισημαίνοντας ότι βασίζεται στη συμβολή των αμερικανικών εταιρειών που ήδη λειτουργούν στην αγορά της Σερβίας, και ακόμη περισσότερο στις μελλοντικές επενδύσεις των ΗΠΑ./ibna