Ρουμανία: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Ρουμανία: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Η Υπουργός Παιδείας, Monica Anisie, ανακοίνωσε χθες, τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες θα ξεκινήσουν με τις γραπτές εξετάσεις στις 22 Ιουνίου και θα συνεχίσουν με τις προφορικές.

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, τα διαδικτυακά μαθήματα θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Μόνο οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για το απολυτήριο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα επιστρέψουν στο σχολείο στις 2 Ιουνίου, για να παρακολουθήσουν δύο εβδομάδες προετοιμασίας για τις εξετάσεις τους.

Επιπλέον οι μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους στο Διαδίκτυο και οι εξετάσεις μπορούν να διεξαχθούν διαδικτυακά. Κάθε πανεπιστήμιο θα καθορίσει τους όρους και τις ημερομηνίες αυτών των εξετάσεων.

«Οι προτεραιότητες του υπουργείου στοχεύουν στο να παρέχουν το απαραίτητο πλαίσιο για το κλείσιμο του σχολείου για όλους τους μαθητές και τη διεξαγωγή εξετάσεων, με τη διατήρηση των μέτρων ασφαλείας. (…) Έχουμε λάβει υπόψη μας μέτρα που έλαβαν χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Μάλτα στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID-19» εξήγησε η Monica Anisie./ibna