Κύπρος: Το αυριανό Υπουργικό θα λάβει τις αποφάσεις για την άρση των περιορισμών

Κύπρος: Το αυριανό Υπουργικό θα λάβει τις αποφάσεις για την άρση των περιορισμών

Αύριο Τετάρτη θα ληφθούν οι αποφάσεις για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας Παναγιώτη Στεντώνα, αμέσως μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την επιστημονική ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στην οποία ήταν παρόντες οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο, ο Νίκος Αναστασιάδης άκουσε τις θέσεις και τις απόψεις των μελών της επιστημονικής ομάδας επί του πλάνου που ετοίμασε η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Σεντώνας, οι προτάσεις των επιστημόνων έχουν ληφθεί υπόψη και κατά τη διαδικασία καταρτισμού του όλου πλάνου από τη Διυπουργική Επιτροπή η οποία συνεκτίμησε όλα τα επιστημονικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.

Καταλήγοντας ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος δήλωσε ότι «αποφάσεις επί του θέματος θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την αυριανή του συνεδρία και αμέσως μετά θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τις αποφάσεις αυτές»./ibna