Βόρεια Μακεδονία: Επικοινωνία Pendarovski-Pompeo

Βόρεια Μακεδονία: Επικοινωνία Pendarovski-Pompeo

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo. Στη συνομιλία, εξ ονόματος των πολιτών της χώρας και για λογαριασμό του, ο Πρόεδρος Pendarovski εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο περισσότερων από 50.000 Αμερικανών πολιτών ως αποτέλεσμα του COVID-19 και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αμερικανικό λαό.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τη αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, με τον Πρόεδρο Pendarovski να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Pompeoγια την αμερικανική βοήθεια στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η οποία ανέρχεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η βοήθεια αποτελεί επιβεβαίωση της αλληλεγγύης και της φιλίας των δύο χωρών ενόψει σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλη η ανθρωπότητα.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Pendarovski ευχαρίστησε τον Mike Pompeo για τα συγχαρητήρια του για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και για τη συνολική υποστήριξη των ΗΠΑ και ιδιαίτερα τη διπλωματία των ΗΠΑ στην επίτευξη αυτού του στρατηγικού στόχου. Ο Πρόεδρος Pendarovski ενημέρωσε τον Mike Pompeo για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας./ibna