Μαυροβούνιο: «Το σημαντικότερο μέλημα η επανέναρξη των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος Đukanović

Μαυροβούνιο: «Το σημαντικότερο μέλημα η επανέναρξη των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος Đukanović

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Milo Đukanović δήλωσε ότι το σημαντικότερο μέλημα είναι οι εταιρείες στο Μαυροβούνιο να ανοίξουν και πάλι το συντομότερο δυνατόν.

«Είναι καλό που η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει το δεύτερο πακέτο στήριξης, πιστεύω ότι το τρίτο θα έρθει σύντομα και θα αφορά κυρίως μέτρα που αποσκοπούν στην τόνωση όλων των εταιρειών που εργάζονται σε δυσμενείς συνθήκες ή δεν έχουν εργαστεί καθόλου. Με αυτόν τον τρόπο, θα επαναφέρουμε τους συνεργάτες μας, γεγονός το οποίο θα μας βοηθήσει να αναζωογονήσουμε την οικονομία μας και να προσφέρουμε σταθερό ρυθμό ανάπτυξης», δήλωσε ο Milo Đukanović κατά την επίσκεψή του στο Nikšić.

«Πιστεύοντας ότι μπαίνουμε σταδιακά στην φάση της ύφεσης της κρίσης, ο κ. Milutin Simović και εγώ επισκεφθήκαμε σήμερα το Nikšić, με σκοπό να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επιδημία εδώ, και να δούμε πώς αυτή η πανδημία επηρέασε την κοινωνική σταθερότητα. Θέλαμε επίσης να ακούσουμε ποιες είναι οι πιο επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες και να συζητήσουμε με τη διοίκηση την ανάγκη για συντονισμένες δραστηριότητες που στοχεύουν στην αναζωογόνηση των επιχειρηματικών οντοτήτων με σκοπό να υποδεχθούμε τα μέτρα χαλάρωσης με ετοιμότητα», δήλωσε ο Đukanović.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι είναι πολύ χαρούμενος για την πληροφόρηση που έλαβε. Το Nikšić επέδειξε και πάλι υψηλό βαθμό λειτουργικότητας, συνεργασίας, αμοιβαίας κατανόησης με τις κρατικές αρχές. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι σήμερα «βλέπουμε ότι η προηγούμενη δύσκολη περίοδος έχει ξεπεραστεί, σαν ένας πειρασμός που διαπέρασε αυτή η πόλη και ολόκληρο το Μαυροβούνιο».

«Το καλό είναι ότι τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν, όχι μόνο στο Nikšić αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, και αυτά είναι τα πιο σημαντικά νέα. Ας ελπίσουμε ότι η πειθαρχία θα συμβάλει ώστε αυτή η κρίση να τερματιστεί οριστικά και να δημιουργηθούν συνθήκες για την εξομάλυνση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας», δήλωσε ο Đukanović.

Πρόσθεσε ότι είναι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι όλα τα γρανάζια του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στο Nikšić δούλεψαν αποτελεσματικά και δεν υπάρχουν επείγουσες περιπτώσεις ή ανάγκες εκεί.

«Αφού ξεπεράσαμε την κρίση, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια μέρα. Οι επιχειρηματικές οντότητες πρέπει να είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν τις ικανότητές τους», δήλωσε ο Đukanović.

Όπως δήλωσε, πιστεύει πως η χώρα έχει επιδείξει λειτουργικότητα και ανταποκρίνεται έγκαιρα στις ανάγκες των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Επεσήμανε ότι έφυγε από τον Nikšić με θετική εντύπωση και αισιοδοξία. /ibna