Κύπρος: Σύσκεψη Αναστασιάδη με στελέχη του υγειονομικού τομέα

Κύπρος: Σύσκεψη Αναστασιάδη με στελέχη του υγειονομικού τομέα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης σε σχέση με την περιφρούρηση και την ενίσχυση του συστήματος υγείας και έδωσε οδηγίες για την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών, κατά τη σύσκεψη που είχε, σήμερα, με τον ΟΚΥπΥ και τις συντεχνίες των ιατρών και των νοσηλευτών, είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη, ο Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με την ηγεσία του ΟΚΥπΥ και εκπροσώπους των συντεχνιών των γιατρών και των νοσηλευτών, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις για σημαντικά θέματα, όπως είναι οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και η στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, η εκπαίδευση του προσωπικού, η επάρκεια σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, η ολοκλήρωση έργων που αφορούν υποδομές και το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σημειώνω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνηση σε σχέση με την περιφρούρηση και την ενίσχυση του συστήματος υγείας και έδωσε οδηγίες για την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών.

Επίσης, ο Πρόεδρος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συντεχνιών, ευχαρίστησε ακόμα μια φορά τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται όλη αυτή την περίοδο στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της»./ibna