Ελλάδα: Απόδειξη συνενοχής η μη αποπομπή Βρούτση, δήλωσε ο Τσίπρας

Ελλάδα: Απόδειξη συνενοχής η μη αποπομπή Βρούτση, δήλωσε ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το φιάσκο με την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων για την οικονομική τους ενίσχυση από το Υπουργείο Εργασίας λόγω της κρίσης από τον κορωνοϊό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του πρωθυπουργού να δώσει απαντήσεις αλλά και να αποπέμψει τον υπουργό Εργασίας. «Η απάντηση για να είναι πειστική μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά. Αποπέμποντας τον κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει «ότι η σχεδόν ολοκληρωτική παρουσία κριτικής από τα μεγάλα ΜΜΕ θα αποτελέσει αποτελεσματική ασπίδα προστασίας. Αυτή η μεταδημοσιογραφική συνθήκη της απόλυτης αποσιώπησης κάθε κριτικής, δεν ήταν αρκετή για να συγκαλύψει ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε ποιος έχει την ευθύνη για τη μεγάλη αυτή κομπίνα που πήγε να στηθεί και για ποιο λόγο αρνήθηκε να απαντήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. «Τι ακριβώς πήρε πίσω ο κ. Μητσοτάκης; Τι ακριβώς ακύρωσε; Ποιος έχει την ευθύνη για τη μεγάλη αυτή κομπίνα; Γιατί αρνήθηκε να έρθει να απαντήσει σήμερα στην ερώτηση που του έθεσα τη Τρίτη το πρωί και για 24 ώρες συνέχιζε να δίνει εντολή στον υπουργό του και στα στελέχη του να παρελαύνουν στα ΜΜΕ και να υπερασπίζονται με ψέματα τη χρησιμότητα αυτούς του προγράμματος» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Γιατί δεν αντέδρασε ο κ. Μητσοτάκης;»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι δόθηκαν 90 εκατομμύρια παραπάνω από το Δημόσιο ταμείο, χωρίς λόγο, αφού οι συγκεκριμένοι ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απευθείας, άμεση ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση των καταρτίσεων.

«Μπορεί ο κος Μητσοτάκης να αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του, την υπόθεση αυτή όμως δεν θα την αφήσουμε έτσι. Κάποια στιγμή πρέπει να δώσει απαντήσεις. Ιδίως αν σήμερα κιόλας ο λαλίστατος κύριος Βρούτσης δεν έχει το θάρρος να απαντήσει στο ερώτημα που του θέτω. Αν ήταν δική του η έμπνευση και ο σχεδιασμός ή από κοινού με το Μαξίμου» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Καταλήγοντας ο ηγέτης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε, ότι «αν δεν απαντήσει, προφανώς σημαίνει ότι μαζί τα φτιάξατε και τότε θα πρέπει να δώσει την απάντηση ο κ. Μητσοτάκης. Και η απάντηση για να είναι πειστική μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά: Με την αποπομπή του κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής»./ibna