Σλοβενία: Το Φεστιβάλ Σοκολάτας της Radovljica μεταφέρεται στο διαδίκτυο

Σλοβενία: Το Φεστιβάλ Σοκολάτας της Radovljica μεταφέρεται στο διαδίκτυο

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, το Φεστιβάλ Σοκολάτας του Radovljica μετακινείται στο διαδίκτυο. Στην αρχή, φάνηκε ότι η δημοφιλής ετήσια εκδήλωση στο Radovljica δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω του κορωνοϊού, αλλά οι διοργανωτές αποφάσισαν να το πραγματοποιήσουν διαδικτυακά μεταξύ 24 Απριλίου και 30 Απριλίου.

Το φεστιβάλ, το οποίο ήταν να ξεκινήσει στη γραφική πόλη της βόρειας Σλοβενίας στις 17 Απριλίου, ακυρώθηκε στα μέσα Μαρτίου υπό το φως των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ανέφερε το STA.

Ωστόσο, με πρωτοβουλία των εργαστηρίων σοκολάτας, οι λάτρεις της σοκολάτας θα είναι πλέον σε θέση να γευτούν τα μάτια τους και να παραγγείλουν διάφορες λιχουδιές στο διαδίκτυο.

«Ακόμα κι αν μείνουμε χωρίς το φεστιβάλ, αυτό δεν σημαίνει ότι οι λάτρεις της σοκολάτας πρέπει να μείνουν χωρίς ποιοτική σλοβένικη σοκολάτα”, δήλωσε η Nataša Mikelj, επικεφαλής του διοργανωτή του φεστιβάλ Τουρισμός και Πολιτισμός της Radovljica.

Ι ίδια πρόσθεσε ότι η μετάβαση στον εικονικό κόσμο προκλήθηκε από την αντίδραση του κοινού στην ακύρωση του φεστιβάλ. Η εκδήλωση προσελκύει περίπου 50.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Οι σλοβένικες σοκολατερίες, οι οποίες έχουν μείνει χωρίς τα παραδοσιακά καταστήματα πωλήσεων λόγω του κλεισίματος των μπουτίκ σοκολάτας και εστιατορίων, θα έχουν ως εκ τούτου μια πλατφόρμα για την προώθηση των προϊόντων τους.

Η διαδικτυακή έκδοση του Chocolate Festival θα είναι το πρώτο εικονικό φεστιβάλ φαγητού στη Σλοβενία.

Εκτός από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα και στο Facebook. Εκτός από την προώθηση της σοκολάτας, το εικονικό περιεχόμενο θα περιλαμβάνει ιδέες για δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σοκολάτα, γλυκές προκλήσεις και διαγωνισμούς, καθώς και βίντεο που θα δείχνουν τεχνίτες σοκολάτας επί το έργο.

Τα εργαστήρια σοκολάτας θα προβάλλουν τα υψηλής ποιότητας χειροποίητα προϊόντα τους σε εικονικούς πάγκους και θα προσφέρουν στους επισκέπτες προσφορές πώλησης.

Οι διοργανωτές γνωρίζουν ότι η προσωπική επίσκεψη στο φεστιβάλ είναι μια μοναδική εμπειρία. Ωστόσο, συμμετέχοντας στη διαδικτυακή έκδοση, αποφεύγονται τα πλήθη και δεν χρειάζεται η χρήση προστατευτικού εξοπλισμού, αναφέρουν./ibna