Τουρκία: Αντίδραση της Άγκυρας στην Ε.Ε. για Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία: Αντίδραση της Άγκυρας στην Ε.Ε. για Ανατολική Μεσόγειο

«Η Ε.Ε. γίνεται εργαλείο των μαξιμαλιστικών θέσεων Ελλάδας-Κύπρου»

To Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την δράση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ενέργειες της.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Hami Aksoy ανέφερε πως

«διαπιστώνουμε ότι το μέρος της τελικής δήλωσης της Συνόδου του Συμβουλίου της ΕΕ που αφορά την ανατολική Μεσόγειο, έχει γραφτεί με νοοτροπία της πεπαλαιωμένης αλληλεγγύης της Ένωσης.

Αυτό το μέρος της  δήλωσης της Συνόδου είναι ένα νέο παράδειγμα της κατάχρησης του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ και του κεκτημένου της, αλλά και πως  γίνεται εργαλείο στις μαξιμαλιστικές πολιτικές του διδύμου Ελλάδας/Eλληνοκυπρίων

Η ΕΕ πρέπει τώρα να καταλάβει πως δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα με αυτή τη νοοτροπία.

Η προσδοκία μας από την ΕΕ είναι να ενθαρρύνει σε διάλογο  τους Ελληνοκύπριους με τους Τουρκοκύπριους και την Ελλάδα με τη χώρα μας. Δεν θα πρέπει να επιτρέψει την ομηρία της διαδικασίας ένταξής μας στην ΕΕ. Για  χάρη των στενόμυαλων συμφερόντων του Ελληνικού/Ελληνοκυπριακού διδύμου.

Όπως έχουμε τονίσει και  στο παρελθόν, η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο  θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της όπως αυτά των Τουρκοκυπρίων»./ibna