Κύπρος: Παραλήφθηκε η 5η παρτίδα αναλώσιμων από την Κίνα

Κύπρος: Παραλήφθηκε η 5η παρτίδα αναλώσιμων από την Κίνα

Παραλήφθηκε το βράδυ της Πέμπτης η 5η παρτίδα αναλωσίμων από την Κίνα, με πτήση που πραγματοποιήθηκε από την αεροπορική εταιρεία Aegean και την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια. Η πτήση ήταν η 5η συνεχόμενη που προσέφεραν οι δύο εταιρείες, συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξασφάλιση επάρκειας εξοπλισμού που απαιτείται για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην 5η παραλαβή περιλαμβάνονται μάσκες υψηλής προστασίας, swabs που χρησιμοποιούνται για τη δειγματοληψία, ποδηνάρια και καλύμματα παπουτσιών, τα οποία θα διατεθούν στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ποσότητα από τα αναλώσιμα αποτελεί δωρεά της Πρεσβείας της Κίνας στην Κύπρο, στην οποία το Υπουργείο Υγείας εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες.

Παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών κι Έργων ανακοίνωσε ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρία ημερομηνίας 23 Απριλίου 2020, αποφάσισε όπως η απαγόρευση πτήσεων που ισχύει στο τροποποιητικό Διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με ημερομηνία 18 Απριλίου 2020, παρατείνεται από την Πέμπτη 30 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 17 Μαΐου 2020./ibna