Μαυροβούνιο: Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επανεκκίνηση του τουρισμού το Μάιο

Μαυροβούνιο: Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επανεκκίνηση του τουρισμού το Μάιο

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Duško Marković τόνισε στους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και των ξενοδόχων ότι από τις 4 Μαΐου θα πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ενώ για τις υπηρεσίες εστίασης και τροφοδοσίας το «ξεκλείδωμα» έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό του Μαΐου, πάντα με σεβασμό προς τους κανόνες και τα πρωτόκολλα υγιεινής.

«Θα ανοίξουμε επίσης τις μαρίνες μας για όλα τα σκάφη, και από σήμερα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη χρήση τους», δήλωσε ο Marković κατά τη συνάντηση.

Εξήγησε ότι το Μαυροβούνιο δεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς κάτι τέτοιο περιορίζει όχι μόνο τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και το δημιουργικό και επιχειρηματικό δυναμικό σε κάθε τομέα. «Το Μαυροβούνιο είναι διαφορετικό από άλλες χώρες όσον αφορά τον έλεγχο και τη διαχείριση της επιδημίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση, ο Marković πρόσθεσε στο τέλος της συνάντησης ότι έλαβε πολύτιμες πληροφορίες και προτάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν προσεκτικά από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού.

«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας για να στηρίξουμε τον τουρισμό ως το βασικό πυλώνα της οικονομίας μας. Θέλουμε να διατηρήσουμε κάθε θέση εργασίας στον τουρισμό. Η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους υπαλλήλους άμεσα. Ο τουρισμός δεν είναι απλώς ένας τομέας, αλλά πολύ περισσότερο ένα ισχυρό μέσο αγοράς για την οικονομική και νομισματική μας σταθερότητα. Ως εκ τούτου, θα βρίσκεται στην κορυφή των οικονομικών μας μέτρων, και σύντομα θα λάβουμε μια απόφαση να στηρίξουμε τις εταιρείες και τους επιχειρηματίες μας στον τουρισμό, καθώς και τις θέσεις εργασίας με περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Marković στους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και των ξενοδόχων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση. /ibna