Κοσσυφοπέδιο: Νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές και διάλυση της Βουλής

Κοσσυφοπέδιο: Νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές και διάλυση της Βουλής

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων του Κοινοβουλίου την Τετάρτη, δήλωσε ότι έλαβε τη συναίνεση της πλειοψηφίας για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο Thaci μετατρέποντας την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων σε έδρες του Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι 91 από τους 120 βουλευτές τάσσονται υπέρ της δημιουργίας νέας κυβέρνησης χωρίς να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Όλα τα κόμματα εκτός από το Vetevendosje τόνισαν στον Thaci κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης ότι είναι υπέρ της δημιουργίας νέας κυβέρνησης χωρίς τη διάλυση του Κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

«Μόλις τελείωσε η συνάντηση με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και 91 από τους 120 βουλευτές τάσσονται υπέρ της δημιουργίας νέας κυβέρνησης βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων της 6ης Οκτωβρίου 2019. Θα σεβαστώ την προθυμία τους, το Σύνταγμα και τους ισχύοντες νόμους του Κοσσυφοπεδίου», έγραψε ο Θάτσι στα μέσα κοινωνικής μετά τη συνάντηση.

Ο Thaci σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες και αποφάσισε να μην διαλύσει το Κοινοβούλιο. «Τις επόμενες μέρες, το Κοσσυφοπέδιο θα έχει μια νέα κυβέρνηση και δεν θα υπάρξει ούτε διάλυση του Κοινοβουλίου ούτε νέες εκλογές. Το Κοσσυφοπέδιο έχει ικανότητες και ωριμότητα που παρά την πανδημία να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση και να εγγυηθεί τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», κατέληξε ο Thaci./ibna