Βουλγαρία: Δεν θα αποκατασταθεί η κανονικότητα έως το καλοκαίρι, σύμφωνα με την Zaharieva

Βουλγαρία: Δεν θα αποκατασταθεί η κανονικότητα έως το καλοκαίρι, σύμφωνα με την Zaharieva

Οι χώρες βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο της κρίσης ενώ μερικές επηρεάζονται πολύ περισσότερο από άλλες. Είναι πολύ σημαντικό η σταδιακή κατάργηση των μέτρων να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, ώστε να μην έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, όπως δήλωσε στη NOVA TV η Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ekaterina Zaharieva.

«Αυτή είναι μια ασύμμετρη κρίση. Δεν αφορά μόνο την υγεία. Δείτε πόσες συνέπειες υπάρχουν. Ελπίζουμε ότι η έξοδος θα είναι πολύ πιο συντονισμένη», εξήγησε η Zaharieva.

Ερωτηθείσα εάν τα κράτη μέλη μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξη της ΕΕ, η Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίνεται εξαιρετικά γρήγορα και επαρκώς. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν αλλάξει πολλά κανόνες για τα κεφάλαια. Τα κεφάλαια έχουν εκτραπεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.»

Η Υπουργός Εξωτερικών σχολίασε επίσης το αίτημα της Βουλγαρίας για την είσοδο της χώρας στην αίθουσα αναμονής της Ευρωζώνης. «Η Βουλγαρική κυβέρνηση εργάζεται επί του θέματος. Έπρεπε να έρθει μια τέτοια κρίση για να μας πείσει ότι είναι καλύτερο να είμαστε στην Ευρωζώνη;», αναρωτήθηκε η Zaharieva.

«Κάθε χώρα προσπαθεί να σώσει τον τουρισμό. Δυστυχώς, δεν θα αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στη ζωή το καλοκαίρι. Η έκκληση είναι να μείνουμε στη Βουλγαρία. Οι φοιτητικές εργασίες έχουν αναβληθεί μέχρι τις 12 Μαΐου. Ενώ οι βίζες έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής», κατέληξε η Υπουργός Εξωτερικών./ibna