Τουρκία: Εγκύκλιο με μέτρα για το Ραμαζάνι εξέδωσε το ΥΠ.ΕΣ

Τουρκία: Εγκύκλιο με μέτρα για το Ραμαζάνι εξέδωσε το ΥΠ.ΕΣ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε εγκύκλιο την Τετάρτη σχετικά με μέτρα που θα ληφθούν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής νηστείας του Ραμαζανίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δεν θα επιτρέπονται εκδηλώσεις, καθώς και σκηνές όπου οι άνθρωποι συναθροίζονται για το iftar, ή για να γευματίσουν, κάτι που μπορεί να προσελκύσει μεγάλες ομάδες ανθρώπων.

Το υπουργείο είπε ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια του iftar και του sahur, το γεύμα πριν την έναρξη της νηστείας, για να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση σε εξωτερικούς χώρους.

Το προσωρινό κλείσιμο δρόμων που μπορεί να είναι γεμάτη κατά τη διάρκεια των ωρών iftar και sahur θα αξιολογηθεί εντός του πεδίου εφαρμογής των μέτρων. Οι επισκέψεις σε ιερά προσκυνήματα θα είναι επίσης περιορισμένες.

Οι δήμοι θα συντονίσουν επίσης την αύξηση του αριθμού των οχημάτων και των ταξιδιών με τη δημόσια συγκοινωνία τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από το iftar, λαμβάνοντας υπόψη την πυκνότητα της κυκλοφορίας.

Ο χρόνος πώλησης του pide, ενός παραδοσιακού στρογγυλού και επίπεδου ψωμιού που καταναλώνεται γενικά κατά τη διάρκεια του μήνα νηστείας, θα τερματίζεται δύο ώρες πριν από το iftar, προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση κόσμου στα αρτοποιεία. Η παραγωγή, οι πωλήσεις και οι άλλες διαδικασίες προετοιμασίας θα συνεχιστούν στα αρτοποιεία μετά τις ώρες iftar.hur

Οι αγορές θα ελέγχονται επίσης για να διασφαλίζεται ότι οι πολίτες ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και φορούν ιατρικές μάσκες προσώπου.

Η κοινωνική απόσταση θα επιβληθεί επίσης στους επισκέπτες των νεκροταφείων την παραμονή και κατά τη διάρκεια του Eid al-Fitr, τις αργίες που σηματοδοτούν το τέλος του μήνα νηστείας ενώ υπάλληλοι θα διενεργούν θερμομετρήσεις./ibna