Βουλγαρία: Ενίσχυση του Κρατικού Ταμείου Γεωργίας θα ζητήσει ο Karakachanov

Βουλγαρία: Ενίσχυση του Κρατικού Ταμείου Γεωργίας θα ζητήσει ο Karakachanov

Την Τρίτη, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας Krasimir Karakachanov ανακοίνωσε ότι θα φέρει προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ένα επιπλέον μέτρο, το οποίο θα απαιτεί επιπλέον 30 εκατομμύρια λέβα στον προϋπολογισμό του.

Ο Karakachanov θα προτείνει τρία νέα μέτρα για τη στήριξη του βουλγαρικού γεωργικού τομέα.

-Ανανέωση του κρατικού αποθεματικού και των πολεμικών αποθεμάτων σε κονσερβοποιημένα τρόφιμα και βουλγαρικών γαλακτοκομικών προϊόντων, με σκοπό να διατεθούν 30 εκατομμύρια λέβα ώστε να στηριχθεί η βουλγαρική βιομηχανία της γεωργίας, της κτηνοτροφία και των τροφίμων σε μια δύσκολη χρονιά όπως η τρέχουσα.

-Παροχή πρόσθετης επιδότησης από το Κρατικό Ταμείο Γεωργίας για την παραγωγή όλων των ειδών λαχανικών για το 2020 ύψους 150 εκατομμυρίων λέβα. Αυτό θα εγγυηθεί την παραγωγή των βουλγαρικών λαχανικών για το 2020 και θα αυξήσει τις περιοχές παραγωγής κατά τη διάρκεια αυτού και του επόμενου έτους.

-Παροχή στους αγρότες των απαραίτητων προμηθειών όπως: ζωοτροφές και συμπληρώματα, σπόροι, φυτά, λιπάσματα, προστατευτικά προϊόντα φυτών, ανταλλακτικά για γεωργικά μηχανήματα, συστήματα άρδευσης κ.λπ. που απαιτούνται για την παραγωγή φρούτων και λαχανικών. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεπεραστούν οι κίνδυνοι καταστροφής της συγκομιδής του 2020 που θα σημάνει επισιτιστική κρίση, δήλωσε ο Karakachanov./ibna