Ρουμανία: Μείωση 10,5% στον αριθμό των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα

Ρουμανία: Μείωση 10,5% στον αριθμό των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού μειώθηκε κατά 10,5% την περασμένη εβδομάδα στη Ρουμανία, αλλά ένας στους επτά ανθρώπους που μολύνθηκαν είναι επαγγελματίας υγείας. Περισσότερο από το 71% των νεκρών ήταν άνω των 60 ετών και το 64,3% των θυμάτων ήταν άνδρες, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανάλυση του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (INSP).

Τα κυριότερα συμπεράσματα του INSP σχετικά με την ανάπτυξη της επιδημίας κορωνοϊού στη Ρουμανία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 13 έως 19 Απριλίου 2020, είναι τα εξής:

  • Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 10,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Το 42% των συνολικών ενεργών περιστατικών του ιού Covid-19 καταγράφονται στη Suceava, το Βουκουρέστι, την Hunedoara, το Arad και το Mureș.
  • Το 52,5% των συνολικών θανάτων καταγράφηκαν στη Suceava, την Hunedoara, το Arad, το Βουκουρέστι και το Mures.
  • Σε τρεις κομητείες (Suceava, Hunedoara και Arad), η επίπτωση είναι εμφανής > 50 / 100.000.
  • 1 στους 7 ανθρώπους που μολύνθηκαν είναι επαγγελματίες υγείας
  • 71,6% των νεκρών ήταν άτομα άνω των 60 ετών και το 64,3% των θανάτων αφορούσε άνδρες.
  • Το 84,5% αυτών που πέθαναν είχαν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα.

Σε νέα δράση για επικοινωνία με τους πολίτες προχωρά ο ΥΠ.ΕΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Marcel Vela σε ανάρτησή του στη σελίδα του, στο Facebook εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς τους πολίτες για τις προσπάθειές τους στην τήρηση των κανόνων όσον αφορά την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού καθώς και για τις ευχές τους και τα μηνύματά τους, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι είναι πάντα ανοιχτοί στο διάλογο. «Δεν μπορώ να παραμείνω αδιάφορος για τις προσπάθειές σας. «Οι προσευχές μας εφαρμόστηκαν με υποδειγματικό τρόπο (…) Η απόδειξη του σεβασμού και του πατριωτισμού σας για όλη τη δουλειά μας αυτές τις μέρες ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και σας λέω από την καρδιά μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς ενότητα, μαζί ήμασταν και είμαστε μια μεγάλη ομάδα που αγωνίζεται για τον ίδιο στόχο». O Marcel Vela ανακοίνωσε επίσης, ότι ετοιμάζει κάτι «ξεχωριστό». “Επειδή θέλω να είμαι πιο κοντά στα μηνύματα που λαμβάνω εδώ και επειδή δεν θέλω να παραμείνουν αναπάντητες πολλές ερωτήσεις, αύριο θα ανακοινώσω μια δράση που ετοιμάζω για να βρίσκομαι σε συνεχή διάλογο μαζί σας. Καλή σας ημέρα!”, δηλώνει ο Υπουργός./ibna