Αλβανία: Επαναπατρισμό από 3 προορισμούς συζητά η κυβέρνηση

Αλβανία: Επαναπατρισμό από 3 προορισμούς συζητά η κυβέρνηση

Περίπου 2.000 Αλβανοί πολίτες αναμένεται αυτή την βδομάδα να επαναπατριστούν, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας Belinda Balluku.

Σύμφωνα με την Υπουργό, υπάρχει μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών που επιδιώκουν να επαναπατριστούν από διάφορους προορισμούς, αλλά η διαδικασία παρεμποδίζεται από τα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

«Ο αριθμός των ατόμων που επιδιώκουν τον επαναπατρισμό είναι μεγάλος, μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει σχεδόν 3.000 αιτήσεις για επαναπατρισμό. Υπάρχουν περίπου 2 χιλιάδες Αλβανοί πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό λόγω του κορωνοϊού», δήλωσε η Balluku σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Όπως εξήγησε η Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, η συζήτηση έχει επικεντρωθεί ο επαναπατρισμός να γίνει από τρεις προορισμούς λόγω των πολλών αιτημάτων από τις πόλεις Βιέννη, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με την Balluku η εταιρεία που έχει επιλεγεί για τον επαναπατρισμό των Αλβανών πολιτών είναι η Air Albania ως η πρώτη εταιρεία που φέρει την αλβανική σημαία στα φτερά της.

Επιπροσθέτως η Υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να επιμεριστεί μέρος των εξόδων της υποχρεωτικής καραντίνας των 14 ημερών σε ξενοδοχεία, με 14 ευρώ για κάθε Αλβανό πολίτη που θα επαναπατριστεί ενώ θα πληρώνουν μόνο για φαγητό./ibna