Βόρεια Μακεδονία: Σε αυτό-απομόνωση ο Spasovski. Κανονικά η λειτουργία της Κυβέρνησης

Βόρεια Μακεδονία: Σε αυτό-απομόνωση ο Spasovski. Κανονικά η λειτουργία της Κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός Oliver Spasovski δήλωσε σε βίντεο που δημοσίευσε ότι μετά από σύσταση των επιδημιολόγων μπαίνει σε αυτό-απομόνωση στο σπίτι, αλλά η κυβέρνηση θα λειτουργεί ομαλά και θα εκτελεί όλες τις εργασίες του ως πρωθυπουργός από το σπίτι του.

Ταυτόχρονα, για τις διακοπές του Πάσχα, ο Πρωθυπουργός Spasovski κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σεβαστούν τις συστάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Μετά την είδηση ​​ότι ο δήμαρχος του Kumanovo, Maksim Dimitrievski είναι θετικός σε εξέταση για τον κορωνοϊό και δεδομένου ότι χθες είχαμε συνάντηση στην κοινή συνεδρίαση των δημοτικών αρχών στο κέντρο κρίσεων, προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις συστάσεις των επιδημιολόγων – πάω σε αυτό[απομόνωση στο σπίτι. Εύχομαι στον δήμαρχο Dimitrievski επιτυχή ανάρρωση και καλή υγεία. Από το σπίτι μου θα εκτελέσω ομαλά όλες τις εργασιακές μου ευθύνες ως πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση θα λειτουργεί ομαλά, μέσω της σύνδεσης του διαδικτυακού συνεδρίου και θα εκτελούνται καθημερινά οι υποχρεώσεις και οι προτεραιότητές μας σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες. Το Προσωπικό Κρίσης και η Κυβέρνηση, όπως και τις τελευταίες ημέρες, θα συναντώνται καθημερινά, μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ο Spasovski.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού, πρόσθεσε, είναι εντός των προσδοκιών και η χώρα κινείται σύμφωνα με το προβλεπόμενο ελεγχόμενο σενάριο, χωρίς την εξαιρετικά υψηλή αύξηση των νέων κρουσμάτων και με τον αριθμό των θεραπευμένων να αυξάνεται.

«Πριν από δύο ημέρες ήμασταν όλοι χαρούμενοι, είχαμε 42 ιάσεις στους πολίτες μας σε μία μόνο ημέρα. Για να διατηρήσουμε τον υπάρχοντα έλεγχο επί της εξάπλωσης και για να φτάσουμε στη στιγμή που ο αριθμός των θεραπευμένων θα γίνει μεγαλύτερος από τον αριθμό των νέων ασθενών, ο καθένας από εμάς πρέπει να δώσει τη σοβαρότητα που απαιτείται και την υπευθυνότητα. Μόνο τότε θα πετύχουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Ζήτησε επιπλέον κατανόηση στο μέτρο της φυσικής απόστασης των δύο μέτρων, και για τις διακοπές του Πάσχα.

«Τα μέτρα ισχύουν για όλους. Αλλά για όλους. Δεν πρέπει και δεν υπάρχουν προνόμια. Δεν θα εγκαταλείψουμε μια ίντσα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι απαγόρευση για όλους. Η απαγόρευση της ομαδοποίησης είναι απαγόρευση για όλους. Η υγεία και η ζωή είναι οι μόνοι λόγοι για αυτές τις απαγορεύσεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας και ομαδοποίησης σημαίνει επίσης απαγόρευση της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού. Γνωρίζοντας όλα τα διλήμματα που έχουν προκύψει αυτές τις μέρες σχετικά με τον τρόπο άσκησης της πίστης στη μέση μιας κρίσης και κατά τη διάρκεια του Πάσχα, σας διαβεβαιώνω – υπάρχει τρόπος. Όλος ο κόσμος γιορτάζει το Πάσχα διαφορετικά φέτος. Θα είναι το ίδιο με εμάς. Θα προσευχόμαστε στο σπίτι, στον πλησιέστερο κύκλο της οικογένειας, αντί στους ναούς. Οι ιερείς θα είναι στους ναούς και θα στείλουν τα μηνύματα και τις προσευχές τους από εκεί. Και πρέπει να μείνουμε στο σπίτι. Δεν υπάρχουν αυτοσχεδιασμοί με αυτό το έργο. Αυτός που παραιτείται απειλεί την υγεία και την ευημερία των αγαπημένων του. Αυτός που παρεκκλίνει στη συμπεριφορά απειλεί σοβαρά τη ζωή του. Ας μην παίζουμε με την υγεία και τη ζωή, είπε ο πρωθυπουργός στο βίντεο./ibna