Βουλγαρία: Υπό 24ωρη κράτηση ο Siderov, για παρότρυνση των πολιτών να βγουν έξω το Πάσχα μαζικά

Βουλγαρία: Υπό 24ωρη κράτηση ο Siderov, για παρότρυνση των πολιτών να βγουν έξω το Πάσχα μαζικά

Υπό κράτηση για 24 ώρες βρίσκεται ο Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Βουλευτής και ηγέτης του πολιτικού κόμματος Ataka, Volen Siderov, καθώς παρότρυνε τους πολίτες να μην συμμορφωθούν με τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Siderov θα μεταφερθεί στο 30 Αστυνομικό Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα η Εισαγγελία της Σόφιας ζήτησε την αναζήτηση και την προσαγωγή του Siderov αφού δεν εμφανίσθηκε στην κλήση που του παραδόθηκε και ο ανακριτής διέταξε την αναγκαστική σύλληψη του.

Ο Volen Siderov την Κυριακή, έκανε εκτενείς εκκλήσεις για παραβίαση της εντολής του Υπουργού Υγείας σε σχέση με την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Οι ίδιες παραινέσεις εστάλησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με τη μορφή δελτίου τύπου με τον τίτλο: «Βγείτε μαζικά το Πάσχα και αποδείξτε ότι ο Θεός είναι υπεράνω του Mutafchiyski!»

Χθες ο δημοτικός σύμβουλος κλήθηκε να εμφανιστεί στο κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών ως εναγόμενος σε προδικαστική διαδικασία, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την Εισαγγελία της Επαρχίας της Σόφιας για την απαγγελία των κατηγοριών και την λήψη εγγυήσεων. Ο Siderov στην είσοδο του Υπουργείου Εσωτερικών, αρνήθηκε να παρουσιάσει την ταυτότητα του και αποχώρησε επιδεικτικά από εκεί./ibna