Βόρεια Μακεδονία: «Φορέστε παντόφλες και καθίστε στο σπίτι»

Βόρεια Μακεδονία: «Φορέστε παντόφλες και καθίστε στο σπίτι»

Στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων λαμβάνει χώρα τις μέρες αυτές η καλλιτεχνική δράση, «φορέστε παντόφλες και καθίστε στο σπίτι».

Οι διοργανωτές της δράσης ενημερώνουν ότι αυτή η καλλιτεχνική παρέμβαση προορίζεται να βοηθήσει τους πολίτες να επιμείνουν στη φυσική απομόνωση και την ελαχιστοποίηση της εξόδου σε αυτές τις στιγμές που η απομόνωση είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό μέσο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όπως εξήγησαν οι διοργανωτές της καλλιτεχνικής παρέμβασης, επέλεξαν τις παντόφλες καθώς είναι συνώνυμο της διαμονής στο σπίτι, ως αναπόφευκτο μέρος της «μόδας στο σπίτι» κατά τη διάρκεια της απομόνωσης.

«Με αυτήν τη δράση όπως και με την προηγούμενη “Διατηρήστε την απόσταση” θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να υπομείνουν σε αυτήν την πολύ σημαντική μάχη για όλους μας, αλλά και να δείξουμε ότι η τέχνη και ο πολιτισμός σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι με τους πολίτες και ότι όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να επαναφέρουμε τη ζωή μας στο δρόμο. Όπως και πριν, αφιερώνουμε αυτήν τη δράση στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που θυσιάζονται κάθε μέρα για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, λένε οι διοργανωτές της δράσης. Ως εκ τούτου, λένε ότι αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε χωρίς άμεση επαφή των μελών της ομάδας, δηλαδή έγινε σε στάδια και διαδοχικά από διαφορετικούς καλλιτέχνες./ibna