Βόρεια Μακεδονία: Δεν κλείνουμε τις εκκλησίες, αλλά μένουμε σπίτι το Πάσχα, τόνισε ο Spasovski

Βόρεια Μακεδονία: Δεν κλείνουμε τις εκκλησίες, αλλά μένουμε σπίτι το Πάσχα, τόνισε ο Spasovski

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Oliver Spasovski, ζήτησε από τους πολίτες να γίνουν σεβαστά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ώστε να μην υπάρξουν ομαδοποιήσεις και να παραμείνουν σε κοινωνική αποστασιοποίηση για τις ημέρες του Πάσχα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα αποφασίσει η Κυβέρνηση να κλείσει τις εκκλησίες για το Πάσχα.

«Έστειλα ένα μήνυμα πριν από λίγες μέρες να εορταστούν οι διακοπές του Πάσχα στο σπίτι στον οικογενειακό μας κύκλο και την παράδοση. Δεν πήραμε καμία απόφαση να κλείσουμε τους τόπους λατρείας  θρησκευτικά κτίρια ή να μην ασκήσουμε την πίστη μας γιατί τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν. Σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται η χώρα, είναι ένα δικαίωμα που είναι απαραβίαστο. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα να παραμείνουν στον κύκλο των οικογενειών, διότι με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλουμε περισσότερο στην πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου» δήλωσε ο Spasovski.

Τη Δευτέρα η Κυβέρνηση αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση των μετακινήσεων για την περίοδο των εορτασμών του Ορθόδοξου Πάσχα στις 19 Απριλίου, ξεκινώντας την απαγόρευση από την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 16:00 μέχρι την Τρίτη 21 Απριλίου στις 05:00 (τοπική ώρα), με το Υπουργείο Εσωτερικών να έχει αναλάβει τον έλεγχο της απαγόρευσης./ibna