Αλβανία: Σχέδιο διάσωσης του τουρισμού επεξεργάζεται η Κυβέρνηση

Αλβανία: Σχέδιο διάσωσης του τουρισμού επεξεργάζεται η Κυβέρνηση

Το σχέδιο δράσης για τη διάσωση του τουρισμού στην Αλβανία, περιέγραψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ο Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος Bledi Klosi, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις για την εξάπλωση του αναμένεται να υπάρχει μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης.

Σύμφωνα με τον Klosi «υπάρχουν αρκετοί λόγοι που επιτρέπουν τη διάσωση του αλβανικού τουρισμού το καλοκαίρι του 2020. Περίπου το 80% των τουριστών έρχονται χερσαία στην Αλβανία. Ένα άλλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιφερειακές χώρες είναι ο υψηλός αριθμός μικρών ξενοδοχείων. Η Ελλάδα σκέφτεται να απαγορεύσει τη δραστηριότητα μεγάλων ξενοδοχείων αυτό το καλοκαίρι, καθώς είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούν. Τα μικρά ξενοδοχεία είναι διαχειρίσιμα. Η Αλβανία θεωρείται θετικό παράδειγμα για τη γρήγορη ανταπόκρισή της στην κατάσταση COVID-19», δήλωσε ο Klosi.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός εάν ανοίξουν οι παραλίες, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι πρακτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης και τα υπόλοιπα αυστηρά μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, καταλήξαμε σε έναν αριθμό κανόνων που βοηθούν στον περιορισμό του ιού, όπως πρακτικές υγιεινής, απόσταση μεταξύ των ομπρελών στα ξενοδοχεία και ούτω καθεξής. Σχεδιάσαμε τα μοντέλα της Ιταλίας, της Κροατίας και της Τουρκίας» σημείωσε ο Klosi προσθέτοντας ότι τα μέρη θα μειωθούν στο μέγιστο δυνατόν./ibna