Σερβία: Τηλεφωνική επικοινωνία Vucic-Jinping

Σερβία: Τηλεφωνική επικοινωνία Vucic-Jinping

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic και ο Πρόεδρος της Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Σέρβος Πρόεδρος ευχαρίστησε την Λ.Δ της Κίνας για την απόφαση της να βοηθήσει τη Σερβία στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού καθώς και για την αδελφική φροντίδα για τους πολίτες της Σερβίας.

Ευχαρίστησε επίσης για τη δωρεά με τη μορφή δύο εργαστηρίων COVID-19 που λειτουργούν στο Βελιγράδι και τη Νις, τα οποία θα συμβάλουν αναμφίβολα στην επιτυχή καταπολέμηση της ιούς στη Σερβία και ζήτησε από τον Πρόεδρο Xi να βοηθήσει τη Σερβία να αποκτήσει τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για την καταπολέμηση του ιού. .

Ο Πρόεδρος Vucic τόνισε επίσης ότι οι Σέρβοι πολίτες συγκινούνται ιδιαίτερα από το τεράστιο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του Κινέζικου λαού, που αντανακλάται μέσω μηνυμάτων υποστήριξης, καθώς και μέσω δωρεών που αποστέλλονται μέσω Σερβικών διπλωματικών αποστολών στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, η οποία μιλά για την εξαιρετική εγγύτητα και την ατσάλινη φιλία των δύο εθνών, παρά τη γεωγραφική απόσταση.

Επιπροσθέτως είπε πως πιστεύει ότι με τη βοήθεια ενός ισχυρού κινεζικού κράτους, η Σερβία και ο κόσμος θα νικήσουν τον κορωνοϊό σημειώνοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας μέσω του μηχανισμού 17 συν 1 και της πρωτοβουλίας Belt and Road, καθώς και στην επερχόμενη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στη Σερβία.

Ο Πρόεδρος Xi εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δει τον Πρόεδρο Vucic σύντομα στην Κίνα ενώ επίσης επιβεβαίωσε την επίσημη επίσκεψή του στη Σερβία.

Ο Κινέζος Πρόεδρος ευχήθηκε στον Σέρβο Πρόεδρο προσωπική ευτυχία και συνεχή επιτυχία στη διοίκηση της χώρας, προσθέτοντας ότι Κίνα και Σερβία θα μπορέσουν να ξεπεράσουν όλες τις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν ως αποτέλεσμα της πανδημικής κρίσης./ibna