Αλβανία: Ξεκινά το δεύτερο στάδιο του επαναπατρισμού Αλβανών πολιτών

Αλβανία: Ξεκινά το δεύτερο στάδιο του επαναπατρισμού Αλβανών πολιτών

Ξεκινά το Σάββατο το δεύτερο στάδιο του επαναπατρισμού των Αλβανών πολιτών που έχουν εγκλωβισθεί στο εξωτερικό λόγω των μέτρων του περιορισμού των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας Belinda Balluku η πρώτη ομάδα Αλβανών πολιτών, σύμφωνα με τα κριτήρια που θέσπισε η Αλβανική κυβέρνηση όπως φοιτητές και ανθρωπιστικές υποθέσεις επαναπατρίστηκαν πριν από λίγες μέρες.

«Σε στενή συνεργασία με τα υπουργεία που εμπλέκονται σε αυτήν τη διαδικασία, έχουμε δημιουργήσει έναν ασφαλή μηχανισμό για τον επαναπατρισμό, έναν μηχανισμό που δεν θα επηρεάσει τα θετικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα στον αγώνα ενάντια του COVID-19. Τα μέτρα περιορισμού που εφαρμόστηκαν από την Αλβανική κυβέρνηση, θα τηρούνται αυστηρά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που σχεδιάστηκαν σχολαστικά από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας», δήλωσε η Balluku.

Η Υπουργός συνεχίζοντας σημείωσε ότι από το Σάββατο 18 Απριλίου η «Air Albania» θα ξεκινήσει πτήσεις από αρκετούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι οποίοι έχουν εκτιμηθεί ως κύρια σημεία για να πετάξουν οι Αλβανοί πολίτες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Για να υπάρξει συμμόρφωση με τους κανόνες καραντίνας, το Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος έχει συνάψει συμφωνίες με πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή του Durres, τα οποία έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να χρησιμεύσουν ως αυτοσχέδιες δομές καραντίνας εν μέσω της κατάστασης του COVID-19. Οι αεροπορικές μεταφορές για τον επαναπατρισμό θα πραγματοποιούνται από την «Air Albania». Ολόκληρο το πακέτο, όπου συμπεριλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια και το ξενοδοχείο, θα γίνεται μέσω online κράτησης σε λογικές τιμές. Η υπηρεσία παρέχετε σύμφωνα με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας της υγείας», δήλωσε ο υπουργός Balluku.

Σύμφωνα με την Υπουργό όσοι επιθυμούν να κλείσουν το πακέτο επαναπατρισμού θα πρέπει πρώτα μέσω της ιστοσελίδας airalbania.com.al και στη συνέχεια στην ενότητα επαναπατρισμός.

«Κάντε κλικ στον σύνδεσμο ξενοδοχείου για να επιλέξετε το πακέτο που σας ταιριάζει και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την ηλεκτρονική φόρμα καραντίνας. Αυτή η φόρμα θα υπογραφεί από εσάς και φυσικά κατά τη στιγμή της έκδοσης της κάρτας επιβίβασης στους θύρες της Air Albania στα αεροδρόμια από τα οποία θα πετάξετε. Διαβάστε προσεκτικά τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε αυτήν τη μορφή, καθώς δεν θα ανεχτούμε κανέναν που παραβιάζει τους καθιερωμένους και αποδεκτούς κανόνες, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια της υγείας όλων των Αλβανών πολιτών, τις προσπάθειες του καθενός από εμάς, σε αυτόν τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό. Μόλις αποδεχτείτε τους όρους καραντίνας, μπορείτε να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική πληρωμή για 14 ημέρες διαμονής στη δομή του καταλύματος », δήλωσε ο Υπουργός./ibna