Ελλάδα: 99 ο αριθμός των νεκρών- Η χώρα βλέπει σταδιακή έξοδο από την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ελλάδα: 99 ο αριθμός των νεκρών- Η χώρα βλέπει σταδιακή έξοδο από την απαγόρευση κυκλοφορίας

Το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 31 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα ανέρχεται τώρα σε 2.145 με τον αριθμό των θανάτων να είναι 99 με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν πεθάνει αντιμετώπιζαν υποκείμενα προβλήματα υγείας και / ή ήταν άνω των 70 ετών .

Όπως ανακοινώθηκε, 73 ασθενείς βρίσκονται σήμερα σε εντατική θεραπεία, με μέσο όρο ηλικίας 68 ετών. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι άνδρες. Πάνω από 70% αντιμετωπίζουν υποκείμενα προβλήματα υγείας ή / και άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα, 16 άτομα έχουν εξέλθει από την εντατική περίθαλψη.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, πληροφόρησε ότι η πλειονότητα αυτών που προσβάλλονται και αναρρώνουν από τον ιό φαίνεται να αναπτύσσουν ανοσία από αυτόν για αρκετούς μήνες. Αυτό θεωρείται θετικό από τους ειδικούς, όσον αφορά την επιβράδυνση της εξάπλωσης της λοίμωξης.

Πρόσθεσε ότι η άρση των μέτρων απαγόρευσης και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία ενδέχεται να αποσυρθούν στο μέλλον με σταδιακό τρόπο. Οι περιορισμοί ενδέχεται να αρθούν ξεκινώντας με τους πιο νέους πολίτες και να παραμένουν σε ισχύ για τους ηλικιωμένους. Σε μεταγενέστερη τηλεοπτική του δήλωση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι η «επιστροφή στην ομαλότητα θα λάβει χώρα σταδιακά και σε φάσεις» και προσωπικά διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι οι ηλικιωμένοι και όλες οι ευάλωτες ομάδες θα προστατευθούν τώρα και μακροπρόθεσμα.

Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να υποχρεωθούν οι ηλικιωμένοι να παραμείνουν στο σπίτι για αρκετούς ακόμη μήνες, ο καθηγητής είπε ότι οι ευάλωτες ομάδες δεν θα είναι οι πρώτες που θα δουν να τερματίζονται οι περιορισμοί, ωστόσο οι μελλοντικές αποφάσεις θα βασίζονται σε ιατρικά δεδομένα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι απαγορεύονται οι επισκέψεις σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια κατά το Πάσχα – και συγκεκριμένα την Κυριακή του Πάσχα.

Συνεχίζοντας επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε κέντρα φροντίδας σε ολόκληρη την Αττική, αφού ο οίκος ευγηρίας στην Αττική τέθηκε υπό αυστηρή απομόνωση την Κυριακή και αρκετοί από τους φιλοξενούμενους νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα COVID-19./ibna