Ελλάδα: Για ανανέωση της Ελλάδας μετά την κρίση μίλησε ο Πρωθυπουργός ανοίγοντας τη συζήτηση για εκλογές

Ελλάδα: Για ανανέωση της Ελλάδας μετά την κρίση μίλησε ο Πρωθυπουργός ανοίγοντας τη συζήτηση για εκλογές

Το τέταρτο κατά σειρά διάγγελμα από την έναρξη της επιδημίας του COVID-19, απεύθυνε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα το απόγευμα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα δράσεις της κυβέρνησης του στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να δείξει την ικανότητα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στήριξη των μέτρων αποστασιοποίησης καθώς η εβδομάδα αυτή θα είναι από τις πιο κρίσιμες για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Λέγοντας ότι η πανδημία υποχωρεί, αν και είναι πολύ πιθανό να επανακάμψει τον επόμενο Χειμώνα, σημείωσε ότι η επαναφορά στην κανονικότητα θα αρχίσει σταδιακά και πάντα με τις συμβουλές των ειδικών.

Επανέλαβε για ακόμα μια φορά την στήριξη προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν και οι πράξεις δεν το αποδεικνύουν, ενώ αναφέρθηκε στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους και την συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Στον τομέα της Οικονομίας, αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι σε μια πρωτοφανή κρίση, διαθέτοντας περισσότερα από 14 δισ. ευρώ για να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, ενώ εξασφαλίζει επιπρόσθετα 10 δις. ευρώ ρευστότητας μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. Όμως προειδοποίησε, πως η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για συνειδητή θυσία ενός μέρος της ευημερίας των πολιτών, συμπληρώνοντας ότι «θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα».

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του ότι μετά την πανδημία «η Ελλάδα πρέπει να είναι ανανεωμένη» και «κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία». Κάτι που σχολιάστηκε σαν το επόμενο βήμα με το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού να ζητήσει εκ νέου την λαϊκή ετυμηγορία μέσω της κάλπης, καθώς όπως ανέφερε «καμιά έκτακτη ανάγκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία»./ibna