Τουρκία: Κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα της TOGG στην Ευρώπη

Τουρκία: Κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα της TOGG στην Ευρώπη

Η Ομάδα Κοινοπραξίας Αυτοκινήτων της Τουρκίας (TOGG) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) αποδέχθηκε την αίτησή της για καταχώριση του σχεδίου για τα νέα αυτοκίνητα πλήρους κατασκευής από την Τουρκία.

Η εταιρεία TOGG ολοκλήρωσε ακόμη ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία σχεδιασμού, αναφέρετε στη δήλωση.

Τα δικαιώματα ισχύουν για τα επόμενα πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων τα σχέδια των οχημάτων TOGG δεν θα μπορούν να αντιγραφούν πλήρως ή μερικώς από άλλες επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι αιτήσεις καταχώρισης των δικαιωμάτων των σχεδίων των αυτοκινήτων της TOGG στην Ασία και την Αμερική, που έχουν αποσταλεί ήδη, αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος.

Η TOGG θα παράγει μέχρι το 2030 πέντε διαφορετικά μοντέλα SUV, sedan, c-hatchback, b-SUV και b-MPV και θα διαθέτει τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Το κόστος του εργοστασίου αναμένεται να φθάσει τα 22 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (3,7 δισεκατομμύρια δολάρια) ενώ θα απασχολεί 4.323 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 300 ειδικευμένου προσωπικού.

Η πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων του TOGG, σχεδιασμένη από τους μηχανικούς της TOGG και για τα πέντε μοντέλα, θα είναι πρωτότυπη και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας./ibna