Σερβία: Τηλεφωνική επικοινωνία Vucic-Lajcak

Σερβία: Τηλεφωνική επικοινωνία Vucic-Lajcak

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic τη Κυριακή συνεχάρη τον Miroslav Lajcak για την ανάληψη της θέσης του Ειδικού Εντεταλμένου της ΕΕ για το Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα.

«Συγχαρητήρια για την ανάληψη της θέσης του Ειδικού Εντεταλμένου της ΕΕ για το Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα και άλλα περιφερειακά ζητήματα στα Δυτικά Βαλκάνια», έγραψε ο Vucic στον λογαριασμό του Twitter.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Vucic είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Lajcak για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, για την πανδημία του κορωνοϊού καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.

«Είχαμε μια καλή συζήτηση μεγάλης σημασίας», δήλωσε ο Vucic.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον Lajcak, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι η συνομιλία με τον Vucic σχετικά με τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα και την απάντηση στην κρίση COVID19 ήταν καλή και εποικοδομητική.

«Είχαμε μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προσδοκίες του διαλόγου, την αντίδραση στην κρίση του COVID19 και την υποστήριξη της ΕΕ, καθώς και την οικονομία», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Lajcak./ibna