Ελλάδα: 98 οι νεκροί από τον COVID-19, καθώς η χώρα μπαίνει στην κρίσιμη περίοδο του Πάσχα

Ελλάδα: 98 οι νεκροί από τον COVID-19, καθώς η χώρα μπαίνει στην κρίσιμη περίοδο του Πάσχα

Το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ανακοίνωσε την Κυριακή 33 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη χώρα βρίσκεται σήμερα στο 2114.

Ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 98, καθώς κατέληξαν ακόμη πέντε ασθενείς την Κυριακή. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που πέθαναν αντιμετώπισαν υποκείμενα προβλήματα υγείας ή / και ήταν άνω των 70 ετών.

Συνολικά 76 ασθενείς σε όλη τη χώρα είναι σε εντατική μονάδες, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνδρες. Πάνω από το 80% αντιμετωπίζουν υποκείμενα προβλήματα υγείας ή / και είναι άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα, δεκαπέντε άτομα έχουν εξέλθει από την εντατική φροντίδα από την έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πριν από την Κυριακή του Πάσχα (19 Απριλίου), οι αρχές αυξάνουν τους ελέγχους στους σταθμούς διοδίων, λιμανιών και αεροδρομίων, προκειμένου να σταματήσουν οι μετακινήσεις προς τον αγροτικούς και τον νησιωτικούς προορισμούς για το Πάσχα.

Στην πρωτεύουσα Αθήνα, ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων φέρεται να παραβιάζει τους περιορισμούς και πήγε στο ύπαιθρο το Σαββατοκύριακο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης δεν εφαρμόστηκαν σωστά.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή των αρχών στράφηκε σε έναν πρόσφατα τοποθετημένο σε καραντίνα οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα (Θεσσαλία), στον οποίο επιβεβαιώθηκαν 25 περιπτώσεις κορωναϊού μετά από 362 δοκιμές στους κατοίκους. Ενώ διεξάγονται δοκιμές στον πληθυσμό των παρακείμενων κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Μια άλλη σημαντική ανησυχία είναι ένας οικισμός Ρομά στην περιοχή Δροσερό Ξάνθης μετά από την επιβεβαίωση ως θετικούς στον ιό ενός παιδιού ηλικίας 15 μηνών. Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα για την προστασία της ευρύτερης κοινότητας.

Τέλος, δέκα ηλικιωμένοι που ζούσαν σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σωτηρίας, μετά την ανεύρεση ενός εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις που βρέθηκε θετικός για κορωνοϊό. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 120 δοκιμές για το προσωπικό και τους ηλικιωμένους, ενώ στελέχη του υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις την Κυριακή το βράδυ./ibna