Βόρεια Μακεδονία: Επαναπατρίστηκαν 170 πολίτες από το εξωτερικό

Βόρεια Μακεδονία: Επαναπατρίστηκαν 170 πολίτες από το εξωτερικό

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ενημέρωσε ότι την Παρασκευή οργανώθηκαν πτήσεις επαναπατρισμού για συνολικά 160 πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας από τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

Αυτή είναι η 11η ειδική πτήση από τις 27 Μαρτίου, όταν το Υπουργείο Εξωτερικών διοργάνωσε την πρώτη πτήση τσάρτερ (Βαλέτα, Μάλτα) για να επιστρέψουν στη χώρα πολίτες που βρέθηκαν στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας COVID-19.

Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός των επαναπατρισθέντων  πολιτών που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών και σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας είναι 2.704.

Από αυτούς, 1.745 επέστρεψαν με ειδικές πτήσεις τσάρτερ της Wizz Air, 214 με ανθρωπιστικές συνοδείες και 526 πολίτες (που βρίσκονταν σε άλλες ηπείρους), σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών πολλών χωρών και σε συντονισμό με τις διπλωματικές και προξενικές αποστολές της χώρας. Οι αντιπροσωπείες παρείχαν απρόσκοπτη μετεπιβίβαση μέσω αρκετών χωρών για να φτάσουν στον τελικό προορισμό, τα αεροδρόμια στη Σόφια, τη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη και τα Τίρανα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη και τη συνεργασία σε όλες τις χώρες που βοήθησαν τους πολίτες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, για σημερινή μεταφορά από το Αμπού Ντάμπι στη Σόφια 35 πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, με πτήσεις προς Βέλγιο και Γαλλία, σε συνεργασία με τις πρεσβείες των χωρών αυτών στη Βόρεια Μακεδονία, βοηθήθηκαν σήμερα 71 αλλοδαποί να επιστρέψουν στις χώρες τους, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, προσθέτοντας ότι συνεχίζει απρόσκοπτα τις προσπάθειες για την ασφαλή επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας στο εξωτερικό./ibna