Σερβία: Οι βουλευτές του ΔΚ σε επαφή με τους πολίτες για τον COVID-19

Σερβία: Οι βουλευτές του ΔΚ σε επαφή με τους πολίτες για τον COVID-19

Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για άμεση επικοινωνία με τους πολίτες ώστε να τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό γραφείο όπου θα είναι διαθέσιμο στους πολίτες 24 ώρες την ημέρα και θα τους βοηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Ο βουλευτής Balsa Bozovic λέει ότι η μόνη εργασία του βουλευτή είναι να εξυπηρετεί τους πολίτες και ότι το γεγονός ότι έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν θα πρέπει να εμποδίζει τους βουλευτές ώστε να εκτελούν τα καθήκοντα τους, δεδομένου ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι και ο Κανονισμός τους επιτρέπουν να είναι ενεργοί κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η Εθνοσυνέλευση πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί κεντρικό πολιτικό όργανο που δεν θα πρέπει να χάσει τη λειτουργία, του ελέγχου» τονίζει ο Bozovic.

Επισήμανε δε ότι οι βουλευτές, Δρ. Aleksandra Jerkov και Radoslav Milojicic Kena, συμμετείχαν επίσης στην έναρξη του γραφείου και σε συμφωνία με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, η νομική ομάδα και οι εμπειρογνώμονες του κόμματος σε διάφορους τομείς θα δραστηριοποιηθούν στο γραφείο.

Ο Bozovic δήλωσε ότι σε αυτό το γραφείο οι βουλευτές θα συνεργάζονται με τους πολίτες και τους ζητούν να γράφουν και να ενημερώνουν τους βουλευτές για τα προβλήματα στα οποία πρέπει να ανταποκριθούν, να προειδοποιούν για παραβιάσεις νόμων ή δικαιωμάτων, να ζητούν πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.

«Καμία πανδημία, ούτε καν αυτή, δεν θα πρέπει να μας εμποδίσει να υλοποιούμε το έργο μας, το οποίο πρέπει πάντα να υπάρχει για τους πολίτες για τη διατήρης του ρόλου της Συνέλευσης, που αποτελεί το θεμέλιο της Δημοκρατίας στη Σερρβία» κατέληξε ο Bozovic./ibna