Βόρεια Μακεδονία: Σε αυτό-απομόνωση ο Zaev, αναμένοντας τα αποτελέσματα ελέγχου για τον COVID-19

Βόρεια Μακεδονία: Σε αυτό-απομόνωση ο Zaev, αναμένοντας τα αποτελέσματα ελέγχου για τον COVID-19

Ο ηγέτης του SDSM και πρώην Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev με ανάρτηση του στο Facebook ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε αυτό-απομόνωση στο σπίτι του στη Strumica, καθώς είχε έρθει σε επαφή με δημοσιογράφο που επιβεβαιώθηκε ότι είχε μολυνθεί με τον COVID-19. Όπως δημοσίευσε αισθάνεται καλά και περιμένει το αποτέλεσμα του ελέγχου για τον ιό που αναμένεται να βγει σήμερα.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την περασμένη εβδομάδα είχα τηλεοπτική συνέντευξη με δημοσιογράφο, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Παρόλο που κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πήραμε όλα τα προστατευτικά μέτρα, όπως η αποφυγή της επαφής και η διατήρηση της απόστασης, σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα, από σήμερα είμαι σε αυτό-απομόνωση στο σπίτι μου στη Strumica. Δεν έχω συμπτώματα, σήμερα ελέγχθηκα για την παρουσία του ιού και περιμένουμε τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας – μετά τα οποία θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα», έγραψε ο Zaev στο προφίλ του στο Facebook.»

Αναμένουν τ’ αποτελέσματα για τον Zaev τα μέλη της κυβέρνησης

Τα μέλη της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας που έχουν έρθει σε επαφή με τον Zaev περιμένουν οδηγίες από τον Υπουργός Υγείας Filipce αν θα εξεταστούν για τον COVID-19, σύμφωνα με την Υπουργό Οικονομικών Nina Angelovska.

«Φυσικά έχουμε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του SDSM. Πρόκειται για αυτό-απομόνωση που διαρκεί 14 ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι άγνωστα. Αν θέλουμε να ελεγχθούμε, έχουμε τον Υπουργό Υγείας, θα μας πει. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν είναι διαθέσιμα. Στην κυβέρνηση, είμαστε σε καθημερινή βάση σε σχέση και μακροπρόθεσμα δεν είμαστε σε θέση να το αντέξουμε αυτό, να είμαστε χώρια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρέπει να προστατευθούμε και γι ‘αυτό, ακόμα και όταν έχουμε συναντήσεις, καθόμαστε όλοι δύο μέτρα μακριά και όλοι φορούμε μάσκες. Αν κοιτάξετε ολόκληρη την κυβέρνηση, είναι προσαρμοσμένη για να κρατά αυτήν την απόσταση και να σέβετε όλες τις αλλαγές και όλα όσα πρέπει να κάνουμε, είπε ο Angelovska./ibna