Σερβία: Οι επόμενες 10 μέρες είναι κρίσιμες, δήλωσε ο Vucic

Σερβία: Οι επόμενες 10 μέρες είναι κρίσιμες, δήλωσε ο Vucic

Οι επόμενες 10 ημέρες, μέχρι τις 20 Απριλίου,  είναι κρίσιμες για εμάς, να αντιμετωπίσουμε τη μοίρα της σχέσης μας με τον κορωνοϊό, δήλωσε από τη Nis που επισκέπτεται, ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic.

Δήλωσε ότι η πειθαρχία των πολιτών είναι πλέον υψίστης σημασίας και ευχαρίστησε τους πολίτες της Nis για το σεβασμό των προβλεπόμενων μέτρων.

Ο Σέρβος Πρόεδρος σημείωσε ότι η Nis έχει πληγεί από την αρχή αλλά οι πολίτες κατάφεραν να πειθαρχήσουν και παρά τα θύματα να αντισταθούν, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την αύξηση των κλινών και των υγειονομικών παροχών.

Συνεχίζοντας ο Vucic σημείωσε ότι 5.000 συσκευασίες φαρμάκων από την Γαλλική Sanofi θα φτάσουν στη χώρα ως βοήθεια από τη Γαλλία, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron.

O επιδημιολόγος Branislav Tiodorovic δήλωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη.

«Αναμένουμε ότι ο αριθμός των ασθενών, των σοβαρών ασθενούντων, και των θανόντων δυστυχώς, θα αυξηθεί, αλλά μετά τις διακοπές, η πρόγνωση είναι ότι ο αριθμός θα πέσει και ότι θα έχουμε ελαφρά πτώση μέχρι το τέλος Απριλίου» σημείωσε ο Tiodorovic προσθέτοντας ότι «τότε μπαίνουμε στον μήνα Μάιο, ηλιόλουστο, όμορφο, που θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τον ιό».

«Τώρα σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητη σιδηρά πειθαρχία. Αυτό που μπορούν να παρέχουν οι πολίτες είναι να συμμορφωθούν με όλα τα μέτρα που έχουν προταθεί. Ο μόνος τρόπος για να πολεμήσουμε είναι να είμαστε πειθαρχημένοι για 14 ημέρες και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό δεν είναι ζήτημα δημοκρατίας, αλλά ζήτημα πολιτισμού» είπε ο Tiodorovic, προσθέτοντας ότι «έχουμε αποφύγει προς το παρόν το ιταλικό σενάριο».

Όπως είπε, υπάρχουν πάνω από 120 άτομα σε αναπνευστήρες σε ολόκληρη τη Σερβία, που αγωνίζονται για να παραμείνουν στη ζωή.

«Οι ηλικίες 30 έως 40 αποτελούν το ένα τρίτο των ασθενών. Στο Nis σήμερα έχουμε ένα παιδί τριών ετών που είναι άρρωστο και ευτυχώς, είναι σε σταθερή κατάσταση» κατέληξε ο επιδημιολόγος Tiodorovic./ibna